Filteren op

Categorieën
Price
Filter

Offer a gift card

  

MAMMUT

Mammut staat voor Zwitserse kwaliteit, voor een hoge performantie en voor een berguitrusting die lang meegaat. Het merk startte als een kleine touwenfabrikant in 1862 en groeide door de jaren heen tot het merk dat u nu kent. Als top Zwitsers buitensportmerk heeft Mammut een sterke motivering om te behouden wat het waard is te behouden en te verbeteren wat nog niet perfect is. Hiertoe hanteren ze de duurzaamheidsstrategie ‘We CARE’ waarbij ze focussen op propere productieprocessen (Clean production processes), dierenwelzijn (Animal welfare), vermindering van Mammut’s voetafdruk (Reducing the footprint) en tot slot ethische productie (Ethical production). Dit natuurlijk allemaal in de mate van het mogelijk zonder in te boeten aan kwaliteit en innovatie.

Lees meer

Er zijn 193 producten.

Item 1-24 van 193 in totaal item(s)
Bionic 8 - Grey
Snel bekijken

Bionic 8 - Grey

MAMMUT

Beperkt beschikbaar

Prijs € 17,00

MAMMUT

Propere productieprocessen

Voor de bescherming van het milieu streeft Mammut naar het waarborgen van schone productieprocessen met een minimale uitstoot. Hiertoe zijn ze Bluesign System Partner wat onder andere inhoudt dat ze schadelijke stoffen uit de toeleveringsketen weren zodat ze niet in het milieu kunnen terechtkomen, werken ze aan het stapsgewijs vervangen van PFC bevattende waterafstotende coatings naar PFC-vrije en hanteren ze een ‘beperkende stoffenlijst’ zodoende het gebruik van mogelijks schadelijke stoffen onder een veilige limiet te houden.

Dierenwelzijn

Voor de bescherming van dieren streeft Mammut ernaar om uitsluitend materialen van dierlijke oorsprong te gebruiken die bekomen werden via verantwoorde veehouderij. Hiervoor werken ze met strikte, onafhankelijke en gecertificeerde normen voor dierenwelzijn die een volledige traceerbaarheid bieden. Bijvoorbeeld voor dons lwerkt Mammut ofwel met ‘nieuwe’ dons die hetRDS labe heeft, ofwel met gerecycleerde dons van RE:DOWN.

Vermindering voetafdruk

Voor de bescherming van natuurlijke hulpbronnen streeft Mammut ernaar om de ecologische voetafdruk van haar productieprocessen en producten te minimaliseren. Hiervoor maken ze maximaal gebruik van milieuvriendelijke materialen en hulpbronnenbesparende productieprocessen die voldoen aan Mammut’s hoge kwaliteits- en prestatie-eisen.

Ethische productie

Voor de bescherming van haar werknemers streeft Mammut naar eerlijke en veilige werkomstandigheden in alle fabrieken waar haar producten gemaakt worden. Om systematisch de arbeidsomstandigheden in haar toeleveringsketen te verbeteren, werd Mammut in 2008 als eerste buitensportmerk lid van de Fair Wear Foundation.

Routebeschrijving

De werken op het marktplein van Hamme zijn gedaan!

Maar het stratenplan is gewijzigd.
Enkele straten zijn eenrichtingverkeer geworden en nog niet elke GPS is up-to-date.
Kijk hier hoe je vlot tot ons kan rijden.