Prijs
Merk
Maten
more... less
Filter

Canyoning materiaal kopen

Om de loop van een rivier te volgen, heb je natuurlijk wel wat materiaal nodig gaande van canyoning schoenen en gordel tot geschikt touw en een afdaler om veilig langs dat touw af te dalen. De canyoning specifieke producten vind je in deze categorie, producten die een overlap hebben met alpinisme en speleologie kan je daar terugvinden. Vind je niet wat je zoekt of heb je graag wat meer informatie? Contacteer ons dan gerust!

Canyoning gordel kopen

Het specifieke aan een canyoning gordel is dat deze een beschermende kunststof ′lap′ heeft om je kledij extra te beschermen. Dat komt zeker van pas bij bijvoorbeeld een ′glijbaan′. Over het algemeen is het mogelijk om deze lap te verwijderen zodat je hem kan vervangen. Bij De Berghut hebben we Canyoning gordels van Petzl en Aventure Verticale.

Canyoning schoenen kopen

De schoenen die je draagt tijdens het canyoning hebben een grote invloed op je plezier tijdens de tocht alsook op je veiligheid. Het is immers belangrijk een goede grip te hebben op natte stenen en modderige ondergrond. Daarnaast moeten de schoenen snel en vlot water afvoeren en zijn ze het liefst ook robuust zodat je er toch een tijdje mee toekomt. Houdt er wanneer je canyoning schoenen koopt rekening mee dat je er neopreensokken in draagt en dat deze een invloed kunnen hebben op de nodige maat. Indien je komt passen in de winkel neem je dus best je neopreensokken mee of vraag naar een paar aan één van onze verkopers.

Canyoning touw kopen

Bij canyoning worden, net als bij speleologie, semi-statische touwen gebruikt. Dit zijn touwen die zeer weinig rekken wat ze goed maakt om aan af te dalen of om aan het touw te klimmen. Ze zijn dus niet bedoeld om de schok van een val op te vangen, daarvoor heb je een dynamisch touw nodig dat onder andere gebruikt wordt bij sportklimmen. Canyoning touwen zijn bovendien over het algemeen ook extra behandeld tegen vocht en vuil.

Afdalers en canyoningzakken

Bij De Berghut hebben we ook afdalers en canyoningzakken in ons aanbod. De afdalers worden ook gebruikt bij alpinisme en kunnen dus daar teruggevonden worden, de canyoningzakken vind je terug bij de kitzakken in de categorie speleologie.

Lees meer..

Koopjes

Koopjes

Cadeaukaart kopen

berg afbeelding
Loading...