Helmen

Vind snel wat je zoekt

Prijs
Merk
Maten
Filter

Klimhelmen

Zowel voor rotsklimmers als voor speleologen is het kopen van klimhelmen cruciaal. Het belangrijkste is natuurlijk dat u een klimhelm koopt die beschermt tegen de impact van vallende objecten. Daarnaast moet de helm goed passen, comfortabel zitten en niet te veel bewegen. Deze helmen zijn niet gelijk aan fietshelmen. De helmen voor kinderen zijn wel gekeurd voor zowel rotsklimmen als fietsen, zo hoeft u maar één helm voor die snelgroeiende deugniet te kopen.

14 dagen retourrecht
Webshop én fysieke winkel
Gratis levering vanaf 50 euro

Waar moet u op letten bij het kopen van klimhelmen?

Bij het kopen van klimhelmen zijn een aantal zaken van belang. Zorg allereerst voor de juiste maat. Een te grote helm kan heen en weer schuiven tijdens het klimmen, maar een knellende helm gaat irriteren en leidt af tijdens de beklimming. Om te voorkomen dat uw hoofd kletsnat wordt is goede ventilatie noodzakelijk. Daarnaast is een zo licht mogelijke helm het meest comfortabel. Let dus ook op het gewicht van de klimhelm. Kijk tot slot naar clips voor accessoires, zoals hoofdlampen.

Soorten klimhelmen

Bij onze winkel voor alpinisme kunt u drie soorten klimhelmen kopen. De schaalhelm is licht en heeft een harde buitenlaag, maar weinig schokdemping. De schuimhelm is erg licht van gewicht dankzij de schuimlaag. Deze helm beschikt niet over een harde buitenkant en is daardoor gevoeliger voor beschadigingen. De hybride klimhelm combineert de harde buitenlaag met een schuim binnenlaag. Daarmee biedt deze klimhelm schokdemping en comfort, maar ook voldoende bescherming tegen vallende objecten. De klimhelmen in ons aanbod zijn specifiek voor rotsklimmen en speleologie gekeurd.

Bekijk het assortiment en koop een klimhelm

Bekijk het assortiment van De Berghut om direct een klimhelm van hoge kwaliteit te kopen. In ons aanbod vindt u helmen van de gerenommeerde merken Black Diamond, Petzl en Camp. Het is ook mogelijk om bij ons klimhelmen te huren. Koopt u online een klimhelm? Wij leveren klimhelmen gratis thuis bij bestellingen vanaf ı 50,-. Wilt u liever eerst een klimhelm uitproberen? Breng dan een bezoek aan onze fysieke winkel in Hamme. U vindt er nog vele andere handige klimbenodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan een stevige rugzak.

Lees meer..

Cadeaukaart kopen

berg afbeelding
Loading...