Blog

Gore-Tex

Gore-Tex

Producten met het Gore-Tex (zwart label) zijn waterdicht en winddicht, bovendien hebben ze een optimaal ademend vermogen. Deze eigenschappen worden bekomen door het Gore-Tex membraan dat zich middenin het textiel bevindt. Hier vindt u meer uitleg over dit membraan en de producten die ermee gemaakt worden.

Futurelight

Futurelight

The North Face heeft FUTURELIGHT ontwikkeld op vraag van atleten naar een hogere ademend vermogen in het waterdicht materiaal zodat een regenjas bijvoorbeeld gedurende een hele tocht aangehouden kan worden, ook tijdens de bergop.

Manaslu

Manaslu Expeditie 2019

In september 2019 ging Rudi op expeditie in Nepal voor een beklimming van Manaslu, een berg van 8163 m. Op deze pagina vindt u het toen bijgehouden expeditieverslag met ook verscheidene foto's.

Bluesign

Bluesign

Bluesign voorziet een alomvattende aanpak voor veilige en milieuvriendelijke fabricage van textielproducten. Hierbij kijken ze niet alleen naar het eindproduct, maar naar elke stap in het productieproces met een focus op mensen, het milieu en de gebruikte middelen.

GOTS

GOTS: Global Organic Textile Standard

Het GOTS label is een internationaal label voor organisch textiel dat garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Er zijn milieucriteria gedefinieerd langsheen de volledige toeleveringsketen van het organisch textiel en de controles gebeuren door onafhankelijke controleorganismen.

Loading...