Geschiedenis

De Berghut werd opgericht door vader en zoon Bollaert in het jaar 1985. In het begin bestond het gevolgde assortiment enkel uit technisch klimmateriaal en wat kledij. Tevens hadden we ook nog steeds een voedingszaak te runnen. Na enkele jaren nam het werk in De Berghut de bovenhand en moest de voedingszaak plaats ruimen voor rugzakken, slaapzakken en nog veel meer.

Weerom werd deze zaak te klein en verhuisden we naar het centrum van Hamme, met name de Kapellestraat. Hier hadden we 2 verdiepingen, een bureel en een magazijn. Maar ook hier werd het te klein. Een leegstaand pand in het centrum van Hamme, meer bepaald de Plezantstraat trok onze aandacht en na lang onderhandelen konden we hier intrekken. Dit is nog steeds onze huidige locatie. Voorheen huisden hier twee meubelzaken namelijk Pro Antiek en Het Hof van Bourgondië. Het pand is uniek en dateert van 1865. Het werd volledig gerenoveerd door onze voorgangers. Nu hebben we plaats om al het technisch materiaal tentoon te stellen en te demonstreren. Tevens beschikken we hier over een ruime parking, wat in het centrum van Hamme geen overbodige luxe is.

Terzelfdertijd kwam er een grote evolutie op: het internet. We zijn steeds pioniers geweest op de Belgische buitensport-internetwereld. Gestart in 1998 door Geert Vanden Broeck, toenmalige verkoper bij ons en later bezieler van Belclimb. Voortgezet door mijzelf, voornamelijk bijgewerkt in de nachtelijke uurtjes. Zelfstudie was noodzakelijk om de snelle evolutie te kunnen bijbenen.

Door de snelle vooruitgang van de webtechnologie en de opkomst van de smartphone, hebben wij onze website laten mee evolueren. Dat wil zeggen dat onze website moderner is geworden en smartphone en tablet vriendelijk. Hierdoor kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

En natuurlijk is er ook nog de sport, daar waar het allemaal om draait. Al dat werken moet afgewisseld worden met geestelijke ontspanning en fysieke inspanning. Voor mijzelf was dat in het begin pure bergsport, van de Ardennen tot de Himalaya met als hoogtepunt 2 beklimmingen (of pogingen) van achtduizenders. In de winter was er het ijsklimseizoen met enkele unieke eerste beklimmingen. Maar hoe drukker het in de winkel werd, des te moeilijker om op de goede momenten de bergen in te trekken. Tevens verlegde ik mijn interessesfeer naar speleologie. Deze onbekende wereld trok mij bijzonder aan omdat ook hier nog vrij veel te ontdekken viel. Nu nog staan er zoveel projecten op stapel dat ik nog jaren zoet zal zijn. Maar ik ben niet alleen, De Berghut kan maar bestaan dankzij een groep gemotiveerde en actieve medewerkers. Ook zij zijn bezige bijtjes in de buitensportwereld. Van boulderen tot alpinisme en van het strand van De Haan tot dat van Mexico.

Rudi Bollaert

Gezichten

De Berghut staat garant voor kwaliteit en service. Dit kan alleen bereikt worden als de persoon die u bedient, zelf actief is op het veld.
Ontdek hier waar ónze interesses liggen.

Rudi

Rudi

Ondanks de drukte in de winkel, vindt hij toch nog de tijd om er af en toe eens tussenuit te trekken.

Sportklimmen, speleologie en expedities, Rudi doet het allemaal.

Nina

Nina

Nina is de derde generatie in De Berghut.

Ze gaat in haar vrije tijd regelmatig wandelen, klimmen en fietsen. Ook een avontuurlijke reis naar de Alpen of andere prachtige landschappen is altijd welkom.

Georges

Georges

Fietst graag elk weekend.

Eénmaal per jaar trekt hij met de fiets naar Santiago de Compostela (Spanje).

Brigi

Brigi

Zij draagt zorg voor de administratie, maar ook aan de kassa of elders in de winkel kan je haar tegenkomen.

In haar vrije tijd gaat Brigi graag fitnessen.

Aiko

Aiko

Aiko gaat in zijn vrije tijd sportklimmen en bij goed weer rotsklimmen.

Ook reizen en nieuwe dingen ontdekken vindt hij fijn.

Routebeschrijving

De werken op het marktplein van Hamme zijn gedaan!

Maar het stratenplan is gewijzigd.
Enkele straten zijn eenrichtingverkeer geworden en nog niet elke GPS is up-to-date.
Kijk hier hoe je vlot tot ons kan rijden.