Slaapzakken

Prijs
Merk
Gewicht
g g
Limiettemperatuur
Filter

Slaapzakken kopen

De juiste slaapzakken kopen hoort bij een goede voorbereiding van ieder avontuur. Of u nu meerdaagse wandeltochten maakt, de bergen bedwingt als sportklimmer of andere vormen van alpinisme beoefent, een slaapzak is essentieel. Zo′n slaapzak moet niet alleen warmte bieden, maar ook compact en licht zijn. U draagt de slaapzak immers altijd mee. Bij De Berghut kunt u synthetische slaapzakken kopen en slaapzakken van dons. Hoe weet u welke slaapzak het beste bij u past? Lees voordat u slaapzakken gaat kopen meer over ons aanbod.

14 dagen retourrecht
Webshop én fysieke winkel
Gratis levering vanaf 50 euro

Let op de limiettemperatuur bij het kopen van slaapzakken

Belangrijke factoren bij het kopen van slaapzakken zijn de comforttemperatuur, limiettemperatuur en extreemtemperatuur. De comforttemperatuur van een slaapzak geeft aan bij welke temperatuur de slaapzak gemiddeld gezien het meest comfortabel aanvoelt. De limiettemperatuur ligt vaak wat lager. Deze geeft aan tot welke temperatuur de slaapzak nog voldoende warmte biedt. Indien u het snel koud heeft, let u best vooral op de comforttemperatuur. Indien u het niet snel koud heeft, is de limiettemperatuur belangrijker. Tot slot geeft de extreemtemperatuur weer tot welke temperatuur de slaapzak bescherming tegen onderkoeling biedt. Na zes uur kunnen er echter toch onderkoelingsverschijnselen optreden!

Ons assortiment aan slaapzakken

Onze klimwinkel beschikt over een breed assortiment slaapzakken voor buitensportactiviteiten. Met slaapzakken van topmerken als RAB, The North Face, Millet, Lowland en Therm A Rest bent u gegarandeerd van hoge kwaliteit. Kiest u voor het kopen van slaapzakken van dons, of gaat u liever voor een synthetische stof? Alles is mogelijk. Daarnaast is het goed om te letten op het gewicht van de slaapzak. De slaapzakken die u bij De Berghut kunt kopen variëren van 2070 tot maar liefst 400 gram. Zo kunt u uw slaapzak gemakkelijk in uw rugzak meenemen. Of als u met de fiets gaat, steekt u de slaapzak gemakkelijk in uw fietstassen weg.

De verschillen tussen dons en synthetisch

Bij het kopen van slaapzakken is het belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen dons en synthetisch. Donzen slaapzakken zijn lichter, warmer en gaan langer mee. Hier staat wel tegenover dat dons gemakkelijk vocht opneemt, waardoor het warmte-isolerende vermogen van uw slaapzak verloren gaat. Het is dus heel belangrijk om uw donzen slaapzak steeds droog te houden. Donzen slaapzakken zijn, dankzij hun hogere kwaliteit, ook duurder dan synthetische slaapzakken. Met een synthetische slaapzak heeft u het altijd warm, ook indien de slaapzak nat wordt. Ze zijn ook goedkoper en gemakkelijk te wassen. Daartegenover staat dat ze een hoger gewicht hebben en minder duurzaam zijn. Bij het kopen van slaapzakken moet u dus goed afwegen welke eigenschappen voor u het belangrijkst zijn. Indien u twijfelt, staan onze experts u graag bij met advies.

Advies bij het kopen van slaapzakken

Wilt u persoonlijk advies over het kopen van slaapzakken? Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord. Neem contact op met onze klantenservice, dan vertellen wij alles over de eigenschappen van onze slaapzakken. Of breng een bezoek aan onze winkel in Hamme. Wilt u direct online slaapzakken bestellen? Dat kan natuurlijk eenvoudig via de webshop. Bestellingen vanaf ı 50,- leveren wij gratis aan huis.

Lees meer..

Cadeaukaart kopen

berg afbeelding
Loading...