Filteren op

Categorieën
Price
Filter

Offer a gift card

  

ORTLIEB

Het verhaal van Ortlieb is authentiek. Geboren uit de wens duurzame, onverwoestbare producten te ontwikkelen, maken zij het er sinds 1982 hun streefdoel en missie van om er het beste voor mens en milieu uit te halen.
Het concept van ‘duurzaamheid’, pas in de jaren ’90 ontstaan en de laatste jaren echt actueel, zit in Ortlieb's DNA. Zij doen niet mee, omdat het cool is. Kortweg gezegd: ORTLIEB was altijd al duurzaam.

Lees meer

Er zijn 93 producten.

Item 1-24 van 93 in totaal item(s)

ORTLIEB

MADE IN GERMANY

Al sinds de oprichting in 1982, is ORTLIEB 'made in Germany'. Hun productie in de vestiging Heilsbronn is een echte gamechanger in de stuurbaarheid van processen en productie. Zo kunnen ze optimaliseren en reduceren en hun uitstoot in beslissende mate beïnvloeden.

Elektriciteit is voor Ortlieb bij de productie de voornaamste energiebron en tegelijkertijd verantwoordelijk voor een hoge uitstoot. Hun eigen fotovoltaïsche installatie levert vandaag de dag reeds één derde van de benodigde elektriciteit. De uitstoot, die ontstaat wanneer een fietstas of een rugzak geproduceerd wordt, wilt Ortlieb eerlijk en transparant doorgeven. Bij de zogenaamde Product-Carbon-Footprint communiceren ze al de uitstoot die door de exploitatie van grondstoffen tot de productie van de producten ontstaat en maken ze de CO2-voetafdruk van ieder product zichtbaar.

True Story: Optimaal materiaalgebruik met zo min mogelijk afval is een natuurlijke, stevig verankerde eis in onze richtlijnen op het gebied van ontwerp en ontwikkeling.

LOCAL SOURCING

Niet alleen Ortlieb's productie vindt compleet in Duitsland plaats, maar ook meer dan 70% van de gebruikte materialen zijn uit de Bondsrepubliek Duitsland afkomstig. Daardoor garandeert Ortlieb extreem korte transportroutes en een verantwoorde leveringsketen met hoge sociale – en milieustandaarden. Ook de keuze van de verpakkingen en verzending hebben gevolgen voor het milieu. Soms zijn het slechts kleine bouwstenen die dan samen uiteindelijk ook een merkbaar effect hebben. Zo stappen ze momenteel voor de verkoopverpakkingen over van prints in kleur naar prints in zwart-wit.

Maar, niet alles hebben ze zelf in de hand, zoals bijvoorbeeld bij het thema ‘Leveranciers van verzendingsdiensten’. Zo mogelijk verzendt Ortlieb zijn artikelen CO2-neutraal. Dit is in Duitsland sinds 2014 voor pakketten en sinds 2018 ook voor pallets het geval. In Europa geldt dit voor de verzending van pakketten eveneens sinds 2018.

DURABILITY

Onze klanten verwachten dat ORTLIEB-producten duurzaam zijn en gerepareerd kunnen worden als er dan toch al eens iets stuk zou gaan, want het thema ‘Repareerbaarheid van producten’ maakte altijd al deel uit van Ortlieb's DNA. Wisten jullie dat Ortlieb meer dan 18.000 reparaties per jaar uitvoert? Ook na jarenlang intensief gebruik kan het Ortlieb-team de tassen meestal weer bruikbaar maken.

De tassen en rugzakken van Ortlieb zijn zodanig ontworpen dat één enkel onderdeel zoveel mogelijk eenvoudig vervangen kan worden. Zo dragen zij er actief aan bij dat producten slechts zelden compleet vervangen moeten worden. Bovendie hebben alle producten een vijf jaar durende garantie en blijven reserveonderdelen minstens tien jaar na het verlaten van een artikel uit de collectie beschikbaar!

A LONG WAY TO GO

Authentiek duurzaam betekent voor Ortlieb ook open en eerlijk zijn over hun zwakke punten en daarover praten. Of het nu gaat om het weggooien van PVC, naaionderdelen uit Azië of het selectief gebruik van plastic verpakkingen. Deze punten kunnen en willen ze verbeteren. Sommige dingen zijn pas op het eerste gezicht echt duurzaam voor ons milieu, andere dingen zijn technisch nog niet haalbaar. Daarnaast moet het ook economisch haalbaar zijn, zonder een prijs te vragen die voor onze klanten in geen enkele verhouding staat. Er is nog veel te verbeteren, te initiëren en te optimaliseren.

Routebeschrijving

De werken op het marktplein van Hamme zijn gedaan!

Maar het stratenplan is gewijzigd.
Enkele straten zijn eenrichtingverkeer geworden en nog niet elke GPS is up-to-date.
Kijk hier hoe je vlot tot ons kan rijden.