Filteren op

Categorieën
Price
Filter

Offer a gift card

  

MSR

Larry Penberthy richtte in 1969 Mountain Safety Research op met als doel het verbeteren van de veiligheid van klimmateriaal. De drijfveer was de simpele overtuiging dat beter, veiliger en betrouwbaarder materiaal de sleutel is tot grotere avonturen. Ook nu vormt MSR een hecht team dat geobsedeerd is door het ontwerpen van de meest betrouwbare, hoogwaardige uitrusting mogelijk.

Lees meer

Er zijn 34 producten.

Item 1-24 van 34 in totaal item(s)
Windscreen WL/XGK
Snel bekijken

Windscreen WL/XGK

MSR

Beperkt beschikbaar

Prijs € 29,00
Quick 2 System
Snel bekijken

Quick 2 System

MSR

op vooraad

Prijs € 125,00
Dromedary Bag 6l Deluxe KOOPJE
Snel bekijken

Dromedary Bag 6l Deluxe KOOPJE

MSR

Beperkt beschikbaar

Normale prijs € 55,00 Prijs € 39,00
  • -€ 16,00
  • -€ 16,00
Stowaway Pot 1.6L
Snel bekijken

Stowaway Pot 1.6L

MSR

Beperkt beschikbaar

Prijs € 38,00
Flex 4 System
Snel bekijken

Flex 4 System

MSR

Beperkt beschikbaar

Prijs € 225,00

MSR

Door het uitvoeren van onafhankelijke veldtests merkte bergbeklimmer en ingenieur Larry Penberthy dat klimmateriaal vaak al stopte met werken bij veel lagere belastingen dan volgens de aangegeven specificaties. Zijn doel was dan ook duidelijk: de veiligheid van dat klimmateriaal verbeteren. MSR heeft door de jaren heen al heel wat zaken ontwikkeld en maakte er ook van in het begin een punt van om nieuwe producten grondig te testen.

Een tent testen in de jaren 70

Na het voltooien van het eerste tentontwerp bevestigde de interne testploeg van MSR een tentplatform op de achterkant van een pick-up truck en vroegen ze een vergunning voor brede ladingen. Vervolgens werd de tent getest door aan meer dan 60 mijl per uur (ongeveer 96,56 km/uur) over de snelweg te rijden om zo het prototype bloot te stellen aan wind met deze snelheid. Tegenwoordig bestaan er, uiteraard, windtunnels om deze tests uit te voeren en zal je geen tenten meer over de snelweg zien rijden.

Vuurtjes, waterfilters en zo veel meer

Een grote innovatie op vlak van vuurtjes vond plaats in 1973 toen de ‘Model 9 stove’ op de markt kwam. Bij dit vuurtje bevond de brandstof zich op een afstandje van het eigenlijke vuur wat het veiliger maakte dan zijn toen bestaande alternatieven. Bovendien was het licht, compact en kon het zowel benzine als kachelstof als laantaarnbrandstof verbranden. Tegenwoordig bestaan er meerdere modellen van meerdere merken die werken met vloeibare brandstof op een afstandje van het eigenlijke vuur.

In 1990 kwam de WaterWorks filter op de markt. Met deze filter wilde MSR voldoen aan de nood van trekkers om water uit rivieren te kunnen filteren tot veilig drinkbaar water. In deze filter werd water door vier telkens fijnere filters gedwongen om zo bacteriën en protozoa uit het water te halen. Ook vandaag de dag heeft MSR vele filters in zijn aanbod gaande van lichtgewicht, compacte filters tot filters die zelfs virussen uit het water kunnen halen.

Routebeschrijving

De werken op het marktplein van Hamme zijn gedaan!

Maar het stratenplan is gewijzigd.
Enkele straten zijn eenrichtingverkeer geworden en nog niet elke GPS is up-to-date.
Kijk hier hoe je vlot tot ons kan rijden.