Lijst van producten op merk LOWA

LOWA werd in 1923 opgericht in het Duitse dorp Jetzendorf door Lorenz Wagner, zoon van de dorpsschoenmaker Johann Wagner. Het succes begon zuiver met de productie van bergschoenen. Over de jaren heen werd Lowa één van de marktleiders in de Duitstalige landen en in de BeNeLux. De schoenen worden bovendien volledig in Europa geproduceerd!

LOWA heeft een aantal kernwaarden die op elk model van toepassing zijn:

  • Pasvorm: LOWA doet er alles aan om te zorgen dat de schoen onmiddellijk goed en vertrouwt voelt aan de voet.
  • Comfort: Een schoen moet onmiddellijk aangenaam zitten bij het wandelen en dat moet uiteraard zo blijven in welke vorm van vrijetijdsbesteding dan ook.
  • Kwaliteit: LOWA gebruikt grondstoffen uit Europa en ook de productie vindt volledig in Europa plaats. Elke fase in de productontwikkeling wordt met de grootste zorg behandeld om zo de kwaliteit ten allen tijden te kunnen waarborgen.

Verantwoord handelen

Voor LOWA is het belangrijk om duurzaamheid en verantwoord handelen te waarborgen in de volledige waardeketen. Dit houdt niet alleen eerlijke arbeidsomstandigheden en lonen in, maar ook arbeidsveiligheid en milieuvriendelijke productie. Om dit te waarborgen verlangt LOWA van zijn leveranciers en producenten dat zij een vooraf bepaalde ‘Code of Conduct’ ondertekenen en worden er regelmatig controles uitgevoerd om te verifiëren of ze zich hier aan houden.

Milieubescherming

LOWA leeft zoals elk bergsportmerk met en van de natuur. Daarom gaat LOWA zorgvuldig om met hulpbronnen en gaan ze waar mogelijk verder dan de wettelijke vereisten om het milieu en de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen. Zo hebben ze systematisch alle milieueffecten van de afdeling in Jetzendorf geregistreerd en onderzocht. Dit geldt zowel voor de directe (uit de bedrijfsvoering resulterende) effecten als voor de indirect (niet op de bedrijfslocatie ontstane milieueffecten zoals CO2- emissie). Deze registratie vormt een goede basis om dan stelselmatig de belangrijkste effecten aan te pakken.

Categorieën
Price
Filter
Loading...