Filteren op

Categorieën
Price
Filter

Offer a gift card

  

LA SPORTIVA

La Sportiva werd opgericht in 1928 door Narciso Delladio die klompen en lederen schoenen maakte voor de boeren en houthakkers in de Fasse en Fiemme valleien (Dolomieten, Italië). Na de oorlog was de vraag naar zijn schoenen dusdanig groot dat hij extra werknemers moest inhuren: de goede naam van ‘Calzoleria Sportiva’ had de grenzen van de vallei overgestoken.

Lees meer

Er zijn 129 producten.

Item 1-24 van 129 in totaal item(s)

LA SPORTIVA

Bluesign, EOCA en recycleren

La Sportiva is officieel lid geworden van Bluesign toen ze in 2012 begon met het produceren en verkopen van technische kleding. In de winter van 2014/15 heeft ze haar eerste volledig Bluesign gecertificeerde product op de markt gebracht en sindsdien zijn er natuurlijk nog vele gevolgd.

In 2013 werd La Sportiva lid van EOCA (European Outdoor Conservation Association), een non-profitorganisatie die initiatieven gericht op behoud van het milieu ondersteunt. De visie van de bedrijven lid van EOCA is dat de leiders van de outdoor-merkindustrie op een tastbare manier bezig moeten zijn met het behoud van de natuur, de wildernis en het gehele ecosysteem voor toekomstige generaties. La Sportiva doet dit door onder andere in haar productiesite in Ziano di Fiemme (Trento) op water gebaseerde adhesieven te gebruiken voor de schoenproductie.

Rubber is een erg complex materiaal en daardoor moeilijk te recycleren, zelfs in deze moderne, technologische tijden. Desondanks is La Sportiva op zoek gegaan naar manieren om afval uit het productieproces te recycleren. Een resultaat van deze zoektocht is de samenwerking met Prisms SRL Monteprandone (Ascoli Piceno), een bedrijf gespecialiseerd in het verpulveren van rubber afkomstig van technisch afval zodat het in een ander productieproces gebruikt kan worden. Dit verpulverd rubber kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden in de ‘vloerindustrie’ voor productie van impact absorberende tegels (deze zie je veel in speeltuinen).

Technologie

Over haar meer dan 90 jarig bestaan heeft La Sportiva al heel wat ervaring opgedaan en materialen/technologieën ontwikkeld zoals bijvoorbeeld FriXion. De FriXion reeks bestaat uit 5 verschillende rubber samenstellingen elk met hun eigen doel. Zo is er bijvoorbeeld een ‘extra kleverige’ samenstelling ideaal voor klimschoenen.

Routebeschrijving

De werken op het marktplein van Hamme zijn gedaan!

Maar het stratenplan is gewijzigd.
Enkele straten zijn eenrichtingverkeer geworden en nog niet elke GPS is up-to-date.
Kijk hier hoe je vlot tot ons kan rijden.