Filteren op

Categorieën
Price
Filter

Offer a gift card

  

BEAL

Beal is een Frans familiebedrijf, gesitueerd in Vienne, Isère, dat werd opgericht in 1950 door Pierre en Janine Béal. Voor de eerste 25 jaar waren zij gespecialiseerd in de productie van veters en touwtjes voor jassen. Het was pas als hun zoon, Michel, mee het bedrijf instapte dat de stap naar de productie van klimtouwen gezet werd. Hun eerste klimtouw zag het daglicht in 1976 en in 1986 waren ze ‘s werelds nummer 1 producent.

Lees meer

Er zijn 57 producten.

Item 1-24 van 57 in totaal item(s)
Industrie 11mm 200m -...
Snel bekijken

Industrie 11mm 200m - Rood/Wit

BEAL

Beperkt beschikbaar

Normale prijs € 590,00 Prijs € 472,00
  • -€ 118,00
  • -€ 118,00
Dyna Pro V
Snel bekijken

Dyna Pro V

BEAL

Beperkt beschikbaar

Prijs € 31,10
Contract 10.5mm 200m - Wit
Snel bekijken

Contract 10.5mm 200m - Wit

BEAL

Beperkt beschikbaar

Normale prijs € 380,90 Prijs € 304,00
  • -€ 76,90
  • -€ 76,90
Jammy - 35cm
Snel bekijken

Jammy - 35cm

BEAL

op vooraad

Prijs € 13,60
Be Lock 3-Matic
Snel bekijken

Be Lock 3-Matic

BEAL

op vooraad

Prijs € 24,60
Genius Bucket
Snel bekijken

Genius Bucket

BEAL

Beperkt beschikbaar

Prijs € 130,75

BEAL

Lage impactkracht

Bij Beal wordt een lage impactkracht als hoofdeigenschap van een klimtouw gezien. Een lage impactkracht komt immers overeen met meer demping, meer dynamiek en dus meer comfort voor de klimmer. Alle dynamische touwen van Beal worden gekenmerkt door deze lage impactkracht, meer nog: ze zijn het meest dynamisch van alle klimtouwen op de markt. Die lage impactkracht zorgt trouwens niet enkel voor meer comfort voor de klimmer, maar ook voor een grotere veiligheid voor de ankerpunten.

Unicore, Dry Cover en Golden Dry

Unicore, Dry Cover en Golden Dry zijn drie technologieën die Beal specifiek voor de touwen heeft ontwikkeld. Als een touw één of meerdere van deze technologieën heeft, wordt dat getoond met een duidelijk label. Bij een touw met het Unicore label zijn de mantel en de kern met elkaar verlijmd zonder in te boeten aan flexibiliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat je geen problemen meer hebt met mantelverschuiving. De Dry Cover technologie houdt in dat elke streng van de mantel een chemische behandeling ondergaat voordat het touw geproduceerd wordt. Deze behandeling zorgt voor een betere slijtvastheid en maakt de mantel ook hydrofoob. Touwen met deze behandeling zijn beter bestand tegen schuren, oververhitting, fijn stof, … kortom ze hebben een langere levensduur. De Golden Dry technologie houdt in dat niet enkel de strengen van de mantel, maar ook deze van de kern behandeld zijn. De levensduur van het touw is nog beter en bovendien is het touw ook quasi ondoordringbaar voor water. Ideaal dus voor bijvoorbeeld ijsklimmen!

Milieubeleid om trots op te zijn

Per dynamisch touw dat verkocht wordt, plant Beal een boom op Madagaskar. Dit doen ze al sinds 2007! Voor het planten van deze bomen werkt Beal samen met de NGO 'Wood en Stock', een organisatie gevestigd in Madagaskar. Bovendien denken ze niet enkel aan het milieu door bomen te planten, ze denken er ook aan door de afvalberg te verkleinen. Elk dynamisch touw is namelijk 100% recycleerbaar. De ingezamelde touwen worden opgeslagen, gesorteerd en doorgestuurd naar partnerbedrijven waar ze een tweede leven krijgen in de plastic industrie.

Routebeschrijving

De werken op het marktplein van Hamme zijn gedaan!

Maar het stratenplan is gewijzigd.
Enkele straten zijn eenrichtingverkeer geworden en nog niet elke GPS is up-to-date.
Kijk hier hoe je vlot tot ons kan rijden.