Filteren op

Categorieën
Prijs
Merk
Filter

Offer a gift card

  

Via Ferrata

Via Ferrata′s zijn ontstaan in de Dolomieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Via uitgehouwen en van houten ladders en touwen voorziene "paden" door de steile rotswanden werd de frontlinie bevoorraad. De houten ladders en touwen werden vervangen door metalen ladders en staalkabels. Niet tegenstaande de beveiligingen blijven Via Ferrata′s of Klettersteigs een uitdagende onderneming die de nodige kennis en het juiste...
Lees meer

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)
Kinetic - Blauw
Snel bekijken

Kinetic - Blauw

CAMP

op vooraad

Prijs € 69,00
Kinetic rewind
Snel bekijken

Kinetic rewind

CAMP

op vooraad

Prijs € 104,95
Kinetic
Snel bekijken

Kinetic

CAMP

op vooraad

Prijs € 86,50

Via Ferrata

Via Ferrata′s zijn ontstaan in de Dolomieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Via uitgehouwen en van houten ladders en touwen voorziene "paden" door de steile rotswanden werd de frontlinie bevoorraad. De houten ladders en touwen werden vervangen door metalen ladders en staalkabels. Niet tegenstaande de beveiligingen blijven Via Ferrata′s of Klettersteigs een uitdagende onderneming die de nodige kennis en het juiste veiligheidsmateriaal vereisen.

Uitrusting

Een complete via ferrata uitrusting bestaat naast schoeisel en kledij uit een helm, gordel, via ferrata set en eventueel ook via ferrata handschoenen. Bij het plannen van de tocht komt naast een stafkaart van het gebied ook een gids of topo altijd wel van pas.

Gordel

Voor een via ferrata kan je dezelfde gordel gebruiken als voor sportklimmen of alpine beklimmingen. Bij een gordel is het voornaamste dat hij goed past en comfortabel zit. Voor dames bestaan er specifieke modellen die een langere inbindlus hebben dan de heren/uniseks modellen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een heren/uniseks model per definitie slecht zit voor een dame!

Indien je met een zware rugzak op pad bent, kan het interessanter zijn om de combinatie (zit)gordel - borstgordel te gebruiken. Op deze manier verhoog je het inbindpunt en is de kans dat je bij een val ondersteboven komt te hangen door het gewicht van je rugzak veel kleiner.

Bekijk hier ons aanbod  klimgordels.

Via Ferrata set

De via ferrata set, ook wel klettersteigset genoemd, vormt de verbinding tussen je gordel en de staalkabel. Deze via ferrata set heeft altijd twee musketons die je aan de staalkabel kan klikken zodat je bij een ankerpunt de musketons één voor één kan losmaken en aan de andere kant van het anker weer kan vastklikken. Zo blijf je ten allen tijde in verbinding met de staalkabel. Daarnaast heeft een via ferrata set een shock absorber die bij een val een groot deel van de krachten opvangt. Deze shock absorber bestaat meestal uit een band die vele malen aan elkaar gestikt is. Bij een val zal dit stiksel dan langzaamaan losscheuren en zo de val breken.

Helm

Een klimhelm beschermt je bij steenslag alsook bij een ongecontroleerde val. Een fietshelm is niet gekeurd voor deze situaties en voldoet dus niet. Als je een klimhelm aanschaft dien je vooral te letten op een goede pasvorm.

Bekijk hier ons aanbod klimhelmen.

Via ferrata handschoenen

Via ferrata handschoenen, ook wel klimhandschoenen genoemd beschermen je handen bij het vasthouden van de staalkabels. Bovendien heb je dikwijls meer grip aan de staalkabel met de handschoenen dan zonder. Klimhandschoenen zonder vingertoppen zorgen er voor dat je nog iets meer vrijheid van beweging hebt.

Bekijk hier ons aanbod klimhandschoenen.

Routebeschrijving

De werken op het marktplein van Hamme zijn gedaan!

Maar het stratenplan is gewijzigd.
Enkele straten zijn eenrichtingverkeer geworden en nog niet elke GPS is up-to-date.
Kijk hier hoe je vlot tot ons kan rijden.