Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 15 - € 915

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant RAB

Rab

Het verhaal van Rab begint in 1981 op de zolder van een klein huis in Sheffield waar Rab Carrington de eerste slaapzak maakte die zijn naam zou dragen. Handgestikt en ontworpen volgens zijn ervaring van jaren gespendeerd in de bergen. Nu, tientallen jaren later, kunnen deze duurzame ontwerpen overal ter wereld gevonden worden, overal waar er avontuurlijke individuen de elementen trotseren. Bovendien produceert Rab tegenwoordig veel meer dan enkel slaapzakken, zoals bijvoorbeeld (technische) kledij.

Rab


Rab maakt er een punt van om kwaliteitsvolle, duurzame kledij en andere producten te maken. Tegelijkertijd erkennen ze ook de uitdagingen voor de outdoorkledingindustrie en zoeken ze voortdurend naar manieren om hun positieve impact te vergroten en de negatieve impact op het milieu te minimaliseren. Op productniveau zijn er aantal zaken waar Rab aandacht aan besteed om de impact op het milieu te beperken.


Dons


Een eerste punt is de dons. Dons maakt een integraal deel uit van Rab’s erfgoed en Rab draagt er dan ook zorg voor dat alle gebruikte nieuwe dons op een ethisch verantwoorde manier binnen Europa verkregen wordt. Hiertoe hanteren ze de Responsible Down Standard, volgens Rab de meest robuuste en transparante standaard. Daarnaast willen ze meer en meer gerecycleerde dons gebruiken in toekomstige producten.


Microplastics


Vervuiling door microplastics is een opkomend milieuprobleem waarvan Rab de ernstige aard zeker erkend. Ze hebben materiaalexperten die actief betrokken zijn bij onderzoek over deze microvezels en zijn lid van ‘The Microfibre Consortium’. Dit is een door de industrie geleid orgaan dat de uitdagingen betreft microvezels wil aanpakken door middel van activiteiten op het gebied van strategie, integriteit, onderzoek en productontwikkeling.


PFC-vrije DWR's


PFC-vrije DWR’s (fluorocarbon vrije waterafstotende coatings) zijn een ander ‘hot topic’ binnen de outdoor industrie. De laatste jaren is er aangetoond dat er fluorocarbons van deze waterafstotende coatings in het milieu terechtkomen en dat deze een negatieve impact (kunnen) hebben op de gezondheid van mens en dier. Het moeilijke in heel deze situatie is dat PFC-vrije coatings over het algemeen minder lang meegaan of minder goed werken dan deze met PFC. Het vinden van een PFC-vrije DWR waarmee Rab’s producten nog steeds presteren volgens de normen die verwacht worden door de klanten is een uitdaging, maar het is wel Rab’s doel.

Meer