Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 60

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant BUFF

Buff

Buff staat vooral gekend voor zijn naadloze nekwarmers die origineel ontworpen waren met als doel motorrijders extra bescherming tegen zon, wind en koude te bieden. Het merk werd opgericht door Joan Rojas, een Catalaanse zakenman en gepassioneerd motorrijder. Hij ontwikkelde de naadloze nekwarmers dus in de eerste plaats om aan zijn eigen noden te voldoen. Intussen zijn er vele verschillende modellen van deze nekwarmers met evenveel toepassingen. Bovendien heeft Buff naast nekwarmers ook mutsen, petjes, hoeden, ...

Buff


Joan Rojas produceerde de eerste samples van de naadloze nekwarmer, alom gekend als ‘buff’, in de breifabriek van zijn familie. Initieel gebruikten enkel zijn familieleden en vrienden deze ‘Original Buff nekwarmer’, maar ook andere mensen raakten snel geïnteresseerd wat leidde tot de lancering van de eerste collectie. Drie jaar na het ontstaan van dit idee werden de BUFF producten verkocht in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en nog vele andere Europese landen. De dag van vandaag produceren ze bij Buff niet enkel nekwarmers, maar ook mutsen, petjes, hoeden, enz. Dit alles doen ze rekening houdend met hun impact op mens en natuur.


Reduceren, hergebruiken en recycleren


Deze drie termen zijn cruciaal wanneer men spreekt over milieu-impact en hoe deze te beperken. Bij Buff proberen ze het gebruik van natuurlijke bronnen te reduceren door enkel samen te werken met gelijkgestemde leveranciers die bovendien een certificaat kunnen voorleggen dat aantoont dat ze effectief voldoen aan bepaalde milieuaudits en die bovendien ook performant materiaal produceren. Betreft hergebruik en recyclage werken ze samen met bedrijven die hun afval kunnen verwerken. Zo wordt papierafval gebruikt in krantenproductie en stofresten in productie van vloerbekleding voor auto’s. Zelf gebruikt Buff in vele producten garen gemaakt van gerecycleerd petflessen.


Zorg dragen voor de gemeenschap


Ieder mens telt en net daarom maakt Buff er een punt van het welzijn van zijn mensen elke dag te proberen verbeteren en werken ze meer en meer met lokale leveranciers. Maar ze willen meer doen dan dat en ook andere mensen, buiten hun bedrijf, helpen. Tijdens de Covid-19 crisis werkten ze samen met Unicef en doneerden 2% van hun winst aan projecten die kinderen en samenlevingen in de meest kwetsbare landen helpen tegen de gevolgen van deze crisis.

Meer