Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 15 - € 705

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant ARCTERYX

Arc'teryx

Arc’teryx werd in 1989 opgericht in North Vancouver (Canada) door lokale klimmers. North Vancouver bevindt zich aan de voet van de Coast Mountains die niet alleen een inspiratiebron vormen voor Arc’teryx, maar ook een ruig testterrein. De kern van Arc’teryx is om producten te maken die zo goed zijn als mogelijk, die blijven presteren doorheen de tijd en boven de verwachtingen. Kortom Arc’teryx wil creëren wat nog niet bestaat.

Arc'teryx


Arc’teryx is genoemd naar de ‘Archaeopteryx Lithographica’, het eerste reptiel dat vleugels ontwikkelde zodat het kon vliegen. De naam Arc’teryx staat dus voor het idee om de evolutie te versnellen, om de menselijke vooruitgang in ‘the outdoors’ te stimuleren.


Meer dan alleen duurzaamheid en performantie


Duurzaamheid en performantie zijn twee principes die al van in het begin het ontwerpproces van Arc’teryx producten stimuleren. Bovenop deze obsessieve focus op producten die kwalitatief zijn en lang meegaan, kijkt Arc’teryx ook naar hoe het bedrijf het milieu en de nabije gemeenschappen beïnvloedt. Hierbij wordt aandacht besteed aan de gebruikte materialen, waar de producten geproduceerd worden, welke herstellingsdiensten aangeboden worden, …


Arc’teryx zou graag de perfecte oplossingen hebben. In vele gevallen zijn ze er nog niet, maar leggen ze zich wel toe op de weg die begaan moet worden om er te komen. Arc’teryx haar motivatie is om niet enkel producten te ontwerpen en bouwen, maar ook een bedrijf dat duurzaam is en presteert op de lange termijn.


Gebruikte materialen


Uit uitgebreid onderzoek blijkt dat ongeveer 65% van de totale milieu-impact van één van Arc'teryx 's jassen afkomstig is van de productie van de ruwe materialen en de eigenlijke productie van de jas. Het is dus niet voldoende om er voor te zorgen dat deze jas lang meegaat en herstelt kan worden, er moet ook gekeken worden naar hoe en waarmee de jas in eerste instantie gemaakt wordt. Natuurlijk mag de kwaliteit van de jas er niet op achteruitgaan. Het doel van Arc’teryx is dus om basis materialen te gebruiken die veilig zijn voor zowel mensen als het milieu en tegelijkertijd de kwaliteit en performantie van het product te behouden.


Bluesign, RDS en zo veel meer


Om dit doel te behalen is Arc’teryx lid van Bluesign,gebruikt het enkel dons gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard, is de wol afkomstig van bedrijven die voldoen aan de ZQ Merino standaard of aan het National Wool Declaration Integrity Program en is het gebruikte leder afkomstig als bijproduct uit de vleesindustrie en geproduceerd leerlooierijen die voldoen aan de eisen van de Leather Working Group.

Meer