Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 0 - € 240

Prices drop

StijgijzersEr zijn 27 producten

Subcategorieën

 • Stijgijzers

  In grote lijnen zijn er twee 'hoofdcategorieën' binnen de stijgijzers. Deze voor tochten in het hooggebergte en alpine beklimmingen en deze voor technisch ijsklimmen en drytoolen.

  Stijgijzers voor hooggebergte tochten en alpine beklimmingen

  Deze groep stijgijzers kunnen gedragen worden op bergwandelschoenen met een stijve zool vanaf type B/C en worden gebruikt bij gletscher tochten of technische mixed alpine beklimmingen. Er kunnen hier drie types ondersheiden worden:
  Het basismodel heeft een hiel- en tip binding met riemen en is geschikt voor eenvoudige gletscher tochten of topbeklimmingen. Buiten de frontpunten staan de stijgijzerpunten meer uitgesproken vertikaal voor meer grip op “vlakker” terrein. Deze kunnen, op eenvoudig terrein, meestal ook op een B/C schoen gedragen worden.
  De half automatische stijgijzers hebben een snelbinding op de hiel en riembinding op de tip. Ze kunnen enkel gedragen worden op een schoen die hiervoor de juiste inkeping op de hiel heeft, dit is meestal pas het geval vanaf type C zolen. Deze modellen lenen zich voor meer technische alpine beklimmingen. De punten staan vaak wat meer naar voor gericht zodat ze ook in “steiler” terrein goede grip geven.
  Vol-automatische stijgijzers hebben een snelbinding op de enkel en een beugel aan de tip. Ook zij kunnen enkel op de daarvoor aangepaste schoen gedragen worden en zijn, net als de half automaten, ook bedoeld voor steilere technische mixed alpine tochten.

 • Toebehoren
 • Antislip

  Deze antislip heeft als doel je de nodige grip geven op verijsde paden of sneeuwvelden. Zonder deze antislip kan je immers in gevaarlijke situaties terechtkomen met vallen en/of schuifpartijen.

  We onderscheiden hier 2 types. Het eerste model kan, dankzij een flexibele rubber, over een lage of hoge schoen gedragen worden en is voorzien van korte metalen “spikes” van +/- 3mm die je op verijsde vlakke wandelpaden of voetpaden de nodige grip moeten geven. Het tweede model wordt eveneens met een flexibele rubber aan je wandelschoen bevestigd maar heeft met metalen schakels verbonden punten van +/- 1 cm die je bij het bergwandelen grip geven op verharde sneeuwvelden.