Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 150

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant BOREAL

Boreal

Boreal werd in 1975 opgericht door Jesus Garcia Lopez in het stadje Villena, Spanje. De eerste producten waren een mix van verschillende outdoorstijlen, gaande van lichtgewicht trekkingschoenen tot bergbeklimmingsschoenen met kwaliteitsleer uit Noorwegen. Het heeft echter niet lang geduurd voordat ze ook klimschoenen begonnen te produceren en de dag van vandaag behoren ze nog steeds tot de top van de klimschoenenmerken.

Boreal


Boreal begon met het ontwikkelen van klimschoenen nadat de gebroeders Gallego, Spaanse rotsklimpioniers, Jesus benaderden met de vraag of hij een superieure rubberen zool kon ontwikkelen speciaal voor klimschoenen. Samen met Miguel Gallego begon Jesus te experimenteren met de eerste ‘kleverige rubberen’ klimschoenen. Dit leidde tot het ontstaan van Boreal’s allereerste klimschoen ‘El Capitan’.


Klimschoenen met ‘kleverige rubber’: een revolutie


Het verhaal stopt uiteraard niet bij de ontwikkeling van ‘El Capitan’. Midden jaren 70 voerde Boreal immers een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma uit met als doel de klimschoenen te verbeteren. Het hoofddoel was om een nieuwe rubbersamenstelling te ontwikkelen speciaal voor klimmen met niet alleen een ongeëvenaarde wrijving, maar ook de juiste balans tussen duurzaamheid, hardheid en slijtvastheid. In 1980 openden de Gallego broers de eerste niet-Amerikaanse route op El Capitan met hun nieuwe ‘Firé’ klimschoenen, het eerste model klimschoenen met deze nieuw ontwikkelde rubber.


Ninja: al sinds 1985


In 1985 kwam Ninja op de markt, de eerste klimschoen met een ‘slip-leest’. Dit is een type leest waarbij de stof eenvoudig van de bovenkant onder de voet gewikkeld wordt zonder gebruik van een extra ‘plank’. Hierdoor zijn de schoenen veel flexibeler en geven ze een betere voeling met de rots of klimmuur. Tegenwoordig worden de meeste klimschoenen op deze manier gemaakt. Bovendien was Ninja ook de eerste schoen met een elastische sluiting.


Gemaakt in Spanje


Boreal produceert alle klimschoenen, wandelschoenen en de meeste andere producten in zijn fabriek in Villena, ook de rubbersamenstellingen voor de klimschoenen worden in deze fabriek geproduceerd. Verder besteed Boreal veel zorg aan waar de gebruikte grondstoffen vandaan komen: ze werken enkel met de beste leveranciers samen en de meerderheid van de grondstoffen komt uit Europa.

Meer