Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Prijs

€ 0 - € 435

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant BEAL

Beal

Beal is een Frans familiebedrijf, gesitueerd in Vienne, Isère, dat werd opgericht in 1950 door Pierre en Janine Béal. Voor de eerste 25 jaar waren zij gespecialiseerd in de productie van veters en touwtjes voor jassen. Het was pas als hun zoon, Michel, mee het bedrijf instapte dat de stap naar de productie van klimtouwen gezet werd. Hun eerste klimtouw zag het daglicht in 1976 en in 1986 waren ze ‘s werelds nummer 1 producent.

Beal


Bij Beal draait het intussen al meer dan dertig jaar om innovatie, om het maken van klimtouwen met een topkwaliteit. Hun fabrieken zijn gevestigd in Frankrijk en Madagaskar en ze beheersen zelf alle stappen van het productieproces. Als marktleider ziet Beal het als zijn taak om voortdurend te innoveren, om steeds meer performante producten aan te bieden aan de gebruikers. Deze innovatie gaat van het eerste klimtouw dat minder weegt dan 60g/m tot het eerste touw dat zowel als enkel touw als als dubbel touw gebruikt kan worden (Joker). Bovendien hebben ze ook een milieubeleid om trots op te zijn!


Lage impactkracht


Bij Beal wordt een lage impactkracht als hoofdeigenschap van een klimtouw gezien. Een lage impactkracht komt immers overeen met meer demping, meer dynamiek en dus meer comfort voor de klimmer. Alle dynamische touwen van Beal worden gekenmerkt door deze lage impactkracht, meer nog: ze zijn het meest dynamisch van alle klimtouwen op de markt. Die lage impactkracht zorgt trouwens niet enkel voor meer comfort voor de klimmer, maar ook voor een grotere veiligheid voor de ankerpunten.


Unicore, Dry Cover en Golden Dry


Unicore, Dry Cover en Golden Dry zijn drie technologieën die Beal specifiek voor de touwen heeft ontwikkeld. Als een touw één of meerdere van deze technologieën heeft, wordt dat getoond met een duidelijk label. Bij een touw met het Unicore label zijn de mantel en de kern met elkaar verlijmd zonder in te boeten aan flexibiliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat je geen problemen meer hebt met mantelverschuiving. De Dry Cover technologie houdt in dat elke streng van de mantel een chemische behandeling ondergaat voordat het touw geproduceerd wordt. Deze behandeling zorgt voor een betere slijtvastheid en maakt de mantel ook hydrofoob. Touwen met deze behandeling zijn beter bestand tegen schuren, oververhitting, fijn stof, … kortom ze hebben een langere levensduur. De Golden Dry technologie houdt in dat niet enkel de strengen van de mantel, maar ook deze van de kern behandeld zijn. De levensduur van het touw is nog beter en bovendien is het touw ook quasi ondoordringbaar voor water. Ideaal dus voor bijvoorbeeld ijsklimmen!


Milieubeleid om trots op te zijn


Per dynamisch touw dat verkocht wordt, plant Beal een boom op Madagaskar. Dit doen ze al sinds 2007! Voor het planten van deze bomen werkt Beal samen met de NGO 'Wood en Stock', een organisatie gevestigd in Madagaskar. Bovendien denken ze niet enkel aan het milieu door bomen te planten, ze denken er ook aan door de afvalberg te verkleinen. Elk dynamisch touw is namelijk 100% recycleerbaar. De ingezamelde touwen worden opgeslagen, gesorteerd en doorgestuurd naar partnerbedrijven waar ze een tweede leven krijgen in de plastic industrie. Jammer genoeg zijn er in België geen inzamelpunten voor deze dynamische touwen. Je kan natuurlijk altijd je touw eens inleveren als je op vakantie bent in de omgeving van één van de Franse inzamelpunten.

Meer