Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Prijs

€ 0 - € 150

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant SEA TO SUMMIT

Sea to Summit

Sea te summit heeft een cultuur van design-perfectionisme met als doel ingenieuze, functionele en bovendien mooie producten te ontwikkelen. Ze zijn vanuit hun West-Australische basis uitgegroeid tot een bekroond merk dat in meer dan 60 landen wordt verkocht. Hun oorspronkelijke ethos ‘uitrusten en inspireren’ leidt nog steeds tot de ontwikkeling van lichtere, beter gemaakte en beter presterende producten voor outdoorliefhebbers en actieve reizigers overal ter wereld.

Sea to Summit


De oorsprong van Sea to Summit ligt in Perth, West-Australië, in 1983. Dit was een tijd waarin lichtgewicht buitensportproducten moeilijk te vinden waren in Australië. Dus begon Roland Tyson, een enthousiaste klimmer en avonturier, zelf zijn uitrusting te maken op een oude naaimachine in zijn slaapkamer.


Van zee tot top


Tim Macartney-Snape, Australisch bergbeklimmer, benaderde Roland enkele jaren later met de vraag zijn uitrusting te maken voor zijn volgende expeditie: een gewaagde poging tot het beklimmen van Mt Everest startend vanop zeeniveau. De uitrusting moest dus op alle hoogtes werken en bovendien licht en voldoende duurzaam zijn voor Tim’s vijf maand durende trektocht.


De expeditie was een succes en zo ook de uitrusting, het merk Sea to Summit was geboren. De naam van deze expeditie was ineens een perfecte analogie voor Roland’s werkwijze. Start altijd onderaan, stel vragen bij hoe dingen tot dan toe gedaan werden en hoe materiaal ontwikkeld kan worden dat echt baanbrekend is.

Meer