Suunto MB6 Global System

Suunto MB6 Global System

€ 119,95

Aantal

Laatste items in voorraad

Meer informatie

De Suunto MB-6 is een heel populair kompas. Met zijn zeer compacte en stevige behuizing wordt hij veel gebruikt door militairen, scouts, avonturiers en iedereen die wil kunnen vertrouwen op een goedwerkend navigatiemiddel. De stalen kompasnaald beschikt over een lichtgevend uiteinde, wat het samen met de lichtgevende markeringen ideaal maakt om ook in het donker te navigeren. Het metalen spiegeltje klapt uit onder de kompasroos, zodat de richting eenvoudig is af te lezen bij het maken van een peiling. Na gebruik schuif je de kompasroos met spiegel terug in de behuizing. Het kompas beschikt verder over een declinatiecorrectie. De declinatie geeft de afwijking van het magnetische noorden met het geografische noorden weer, dit verschilt per regio. Bij kompassen met een declinatiecorrectie kun je dit corrigeren zodat het kompas naar het noorden van je kaart wijst.

Het ingenieuze (en simpele) 'Global system' laat de magneet en de naald -verticaal- onafhankelijk van elkaar bewegen. Hierdoor blijft de kompasnaald dus overal ter wereld feilloos horizontaal. Zelfs bij een inclinatie van ruim 20° zal de naald horizontaal blijven doordat naald en magneet van elkaar gescheiden zijn.Kompassen uitgerust met het Global Systeem kunnen dan ook probleemloos over de gehele wereld worden gebruikt. Van Alaska, Australië en Nieuw Zeeland tot in het zuidelijkste puntje van Tasmanië.

Verdere eigenschappen: kaarthoekmeter (1:10000 / 1:15000 / 1:20000 / 1:25000), lineaal cm, draagkoord, hellingshoekmeter, conversietabel naar grades, miles en %.

Specificaties


  • Gewicht: 57g
  • Afmetingen: 67mm x 45mm x 22mm

Referentie: KO56

Klantbeoordeling 4.6/5

Loading...