Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 150 - € 600
Warme jassen dons

Isolerende jassen hebben als hoofdfunctie je warm houden, vermijden dat je afkoelt. Dikwijls worden ze in de rugzak meegenomen om een extra laag te kunnen aantrekken tijdens een pauze en zo niet te sterk af te koelen. Natuurlijk kan je ze bij koud weer ook gewoon als warme jas dragen om zo een extra laag isolatie toe te voegen. De isolerende, wa...

Isolerende jassen hebben als hoofdfunctie je warm houden, vermijden dat je afkoelt. Dikwijls worden ze in de rugzak meegenomen om een extra laag te kunnen aantrekken tijdens een pauze en zo niet te sterk af te koelen. Natuurlijk kan je ze bij koud weer ook gewoon als warme jas dragen om zo een extra laag isolatie toe te voegen. De isolerende, warme jassen in deze categorie hebben allen een donzen vulling.

Voordelen van een donzen vulling

Een groot voordeel van donsjassen is dat je ze goed kan samendrukken en dus erg klein kan maken, ideaal om in de rugzak/fietstas mee te nemen. Bovendien zijn ze ook lichter dan synthetische jassen. Een extra voordeel van dons is dat het de warmte beter reguleert, een donsjas zal minder snel te warm aanvoelen dan een jas met synthetische voering.

Nadelen van een donzen vulling

Het grootste nadeel van dons is dat het gevoelig is voor nat en de neiging heeft samen te klitten als het nat wordt, hierdoor verliest het zijn isolerende kracht. Tegenwoordig is de dons in jassen dikwijls behandeld tegen vocht (hydrofobe dons) om dit samen klitten wat te vermijden. Daarnaast zijn donzen jassen over het algemeen duurder dan synthetische.

Meer

Warme jassen donsEr zijn 19 producten