Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 0 - € 45
Kousen dames

Goede wandelkousen zijn cruciaal voor onder andere het vermijden van blaren. Een wandelkous moet goed passen en vocht snel naar buiten geleiden.

Welke dikte heb je nodig?

De ideale dikte van een kous hangt af van de weersomstandigheden, de activiteit en hoe snel je het koud hebt. In lichte wandelschoenen (type A) heb je over het algemeen minder ...

Goede wandelkousen zijn cruciaal voor onder andere het vermijden van blaren. Een wandelkous moet goed passen en vocht snel naar buiten geleiden.

Welke dikte heb je nodig?

De ideale dikte van een kous hangt af van de weersomstandigheden, de activiteit en hoe snel je het koud hebt. In lichte wandelschoenen (type A) heb je over het algemeen minder dikke kousen nodig dan in bijvoorbeeld stevige schoenen voor alpinisme (type C of D). In stevige, meer stijve schoenen zijn dikkere kousen aangenamer omdat ze meer demping bieden, bovendien draag je deze schoenen ook dikwijls in koudere omstandigheden waar de extra warmte mooi meegenomen is. Bovendien is het het beste dat je kous minstens even hoog komt als je schoen, liefst zelfs een beetje hoger. Dus in een lage schoen (zonder schacht) kan je gerust een lage kous dragen, maar in een hoge schoen (met schacht) doe je beter een kous aan die hoger komt.

Wol of synthetisch?

De meeste wandelkousen zijn vervaardigd uit wol of uit synthetische vezels, tegenwoordig heeft ook bamboo zijn opmars gemaakt. Het grote voordeel van wol en bamboo is dat ze antibacterieel zijn en hierdoor minder snel zullen stinken. Ideaal dus wanneer je meerdere dagen gaat trekken! Bamboo is minder warm dan wol, dus goed voor wie wil genieten van de antibacteriële eigenschappen en snel warme voeten heeft. Synthetische sokken zijn over het algemeen goedkoper dan sokken van wol of bamboo, minder fragile en drogen iets sneller, maar ze zullen wel sneller stinken. Er zijn natuurlijk ook sokken die het beste van beide werelden hebben door synthetische vezels en wol te combineren.

Meer

Kousen damesEr zijn 17 producten