Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 90 - € 765

Prices drop

JassenEr zijn 132 producten

Subcategorieën

 • Waterdicht 3 laags

  Bij een 3-laagse regenjas is het membraan dat voor de waterdichtheid zorgt gelamineerd tussen de binnen- en buitenstof. Aangezien deze drie lagen aan elkaar vastzitten voelt het geheel aan als 'één stof', maar deze ene stof bestaat dus uit drie lagen.

  Slijtvast

  Deze 3-laagse constructie is over het algemeen wat stijver dan de 2- en 2.5-laagse, maar ze is wel veel slijtvaster. Door deze beter duurzaamheid zijn drie laagse jassen uitermate geschikt voor activiteiten die meer sterkte van de jas eisen zoals trektochten met zware rugzak, tourskiën en bergsport.

 • Waterdicht 2 laags
 • Waterdicht lichtgewicht
 • Waterdicht - warm

  Aangezien het best wel vaak regent tijdens de Belgische winters komt een waterdichte warme jas hier altijd wel van pas. Daarnaast vallen skijassen ook onder deze categorie aangezien ze naast warm ook waterdicht dienen te zijn om de sneeuw buiten te houden.

  Sneeuwvanger nodig of niet?

  Als je niet het plan hebt om je jas te gebruiken bij het skiën, is een sneeuwvanger niet echt nodig. De functie van zo’n sneeuwvanger is immers vermijden dat er sneeuw onder je jas terechtkomt wat voornamelijk bij het skiën kan gebeuren. Als je de jas wel bij het skiën gaat gebruiken is een sneeuwvanger zeker een welkom extraatje!

 • Warme jassen synthetisch

  Isolerende jassen hebben als hoofdfunctie je warm houden, vermijden dat je afkoelt. Dikwijls worden ze in de rugzak meegenomen om een extra laag te kunnen aantrekken tijdens een pauze en zo niet te sterk af te koelen. Natuurlijk kan je ze bij koud weer ook gewoon als warme jas dragen om zo een extra laag isolatie toe te voegen. De isolerende, warme jassen in deze categorie hebben allen een synthetische vulling.

  Voordelen van een synthetische vulling

  Een groot voordeel van synthetische vullingen is dat ze niet samenklitten als ze nat worden en dus blijven isoleren. Dit maakt synthetische jassen ideaal voor activiteiten in natte, vochtige omstandigheden zoals bijvoorbeeld een trektocht in het regenachtige Schotland en voor activiteiten waarbij je de isolatie nodig hebt, maar toch sterk kan beginnen zweten. Een tweede voordeel is de prijs: synthetische jassen zijn over het algemeen goedkoper dan donzen.

  Nadelen van een synthetische vulling

  Het grootste nadeel van synthetische jassen ten opzichte van donzen is dat je ze niet zo goed kan samendrukken en ze dus meer plaats zullen innemen in je rugzak. Daarnaast zijn synthetische jassen over het algemeen ook zwaarder dan donzen.

 • Zomerjassen
 • 3-in-1 jassen

  Zoals de naam al zegt is een 3-in-1 jas een combinatie van drie jassen in één. De warme jas kan immers losgemaakt worden van de regenjas en je kan zowel de regenjas als de warme jas ook apart dragen. Op deze manier kan je je jas dus gemakkelijk aanpassen aan wat de weersomstandigheden vereisen.

  Verschillende lagen in één jas

  Met deze jas heb je dus eigenlijk de isolatielaag, warmtelaag, gecombineerd met de buitenlaag die dient als bescherming tegen regen en wind. Deze warmtelaag bestaat ofwel uit een fleece met lange rits ofwel uit een gevoerde jas (synthetisch of dons). De 3-in-1 jassen die een gevoerde jas als warmtelaag hebben, zijn over het algemeen nog net dat tikkeltje warmer dan deze met een fleece. Voor de Belgische winters is de fleece voor de meeste mensen al voldoende. De buitenlaag is in de meeste modellen een water- en winddichte jas.

 • Warme jassen dons

  Isolerende jassen hebben als hoofdfunctie je warm houden, vermijden dat je afkoelt. Dikwijls worden ze in de rugzak meegenomen om een extra laag te kunnen aantrekken tijdens een pauze en zo niet te sterk af te koelen. Natuurlijk kan je ze bij koud weer ook gewoon als warme jas dragen om zo een extra laag isolatie toe te voegen. De isolerende, warme jassen in deze categorie hebben allen een donzen vulling.

  Voordelen van een donzen vulling

  Een groot voordeel van donsjassen is dat je ze goed kan samendrukken en dus erg klein kan maken, ideaal om in de rugzak/fietstas mee te nemen. Bovendien zijn ze ook lichter dan synthetische jassen. Een extra voordeel van dons is dat het de warmte beter reguleert, een donsjas zal minder snel te warm aanvoelen dan een jas met synthetische voering.

  Nadelen van een donzen vulling

  Het grootste nadeel van dons is dat het gevoelig is voor nat en de neiging heeft samen te klitten als het nat wordt, hierdoor verliest het zijn isolerende kracht. Tegenwoordig is de dons in jassen dikwijls behandeld tegen vocht (hydrofobe dons) om dit samen klitten wat te vermijden. Daarnaast zijn donzen jassen over het algemeen duurder dan synthetische.

 • Softshell
 • Bodywarmers