Filteren op

Categorie

Merken

Prijs

€ 15 - € 165
Bivakzakken

Er is in de eerste plaats een onderscheid te maken tussen een bivakzak en een nood bivakzak.

Wat is een nood bivakzak?

Een nood bivakzak, de naam zegt het eigenlijk al zelf, wordt enkel gebruikt wanneer je ongepland ( overvallen door de nacht, ongeval… ) in open lucht zal moeten overnachten en je dus geen gepaste uitrusting ( tent, slaapzak ) bi...

Er is in de eerste plaats een onderscheid te maken tussen een bivakzak en een nood bivakzak.

Wat is een nood bivakzak?

Een nood bivakzak, de naam zegt het eigenlijk al zelf, wordt enkel gebruikt wanneer je ongepland ( overvallen door de nacht, ongeval… ) in open lucht zal moeten overnachten en je dus geen gepaste uitrusting ( tent, slaapzak ) bij je hebt. Dergelijk bivakzak behoort tot de standaard uitrusting van elke bergwandelaar of avonturier.

En een 'gewone' bivakzak?

Wil je echter bewust gepland graag onder de sterrenhemel overnachten of is er geen overnachtingsmogelijkheid op weg naar de top, dan is een ademende bivakzak een oplossing. Een bivakzak is opgebouwd uit een dun laagje “waterdicht” materiaal dat je over je slaapzak kan trekken. De bivakzak houdt de wind buiten en afhankelijk van het model blijf je ook droog bij slecht weer. De “gevangen” lucht vormt een extra isolatielaag die de isolatiewaarde van je slaapzak zal verhogen. Een traditionele bivakzak kan je meestal volledig afsluiten met enkel aan het gezicht een opening om vrij te kunnen ademen en van de sterrenhemel te genieten. Een bivakzak is in de meeste gevallen lichter en vooral sneller geïnstalleerd dan een tentje. Iedereen voor wie elke gram, het avontuur, een volledig gevoel van vrijheid en de verbondenheid met de natuur belangrijk is, zal zeker zijn plezier vinden in het bivakkeren met een bivakzak.

Meer

BivakzakkenEr zijn 6 producten