Filteren op

Categorie

Merken

Prijs

€ 15 - € 315

Bivakzakken - lakenzakke

Bivakzakken - lakenzakkeEr zijn 20 producten

Subcategorieën

 • Bivakzakken

  Er is in de eerste plaats een onderscheid te maken tussen een bivakzak en een nood bivakzak.

  Wat is een nood bivakzak?

  Een nood bivakzak, de naam zegt het eigenlijk al zelf, wordt enkel gebruikt wanneer je ongepland ( overvallen door de nacht, ongeval… ) in open lucht zal moeten overnachten en je dus geen gepaste uitrusting ( tent, slaapzak ) bij je hebt. Dergelijk bivakzak behoort tot de standaard uitrusting van elke bergwandelaar of avonturier.

  En een 'gewone' bivakzak?

  Wil je echter bewust gepland graag onder de sterrenhemel overnachten of is er geen overnachtingsmogelijkheid op weg naar de top, dan is een ademende bivakzak een oplossing. Een bivakzak is opgebouwd uit een dun laagje “waterdicht” materiaal dat je over je slaapzak kan trekken. De bivakzak houdt de wind buiten en afhankelijk van het model blijf je ook droog bij slecht weer. De “gevangen” lucht vormt een extra isolatielaag die de isolatiewaarde van je slaapzak zal verhogen. Een traditionele bivakzak kan je meestal volledig afsluiten met enkel aan het gezicht een opening om vrij te kunnen ademen en van de sterrenhemel te genieten. Een bivakzak is in de meeste gevallen lichter en vooral sneller geïnstalleerd dan een tentje. Iedereen voor wie elke gram, het avontuur, een volledig gevoel van vrijheid en de verbondenheid met de natuur belangrijk is, zal zeker zijn plezier vinden in het bivakkeren met een bivakzak.

 • Lakenzakken

  Een lakenzak bestaat in verschillende uitvoeringen afhankelijk voor welke toepassingen je hem wil gebruiken.

  Voor hutten, jeugdherbergen en andere

  Een standaard basismodel is ideaal wanneer je op huttentocht vertrekt of gaat logeren in jeugdherbergen of basic trekkingpensions. Hier ben je namelijk verplicht om uit hygiënisch oogpunt je eigen “laken” te gebruiken. Je kan dan kiezen voor een eenvoudige katoenen versie of wanneer elke gram belangrijk is, een lichtgewicht zijden versie.

  Voor warme regio's

  Wie naar warme regio’s gaat kan een lichte lakenzak gebruiken in plaats van een slaapzak. Voor tropische regio’s is een zijden of satijnen lakenzak ideaal.

  Voor tochten met de tent

  Trek je er op uit met de tent, dan zal je lakenzak er voor zorgen dat je slaapzak minder snel vuil of bezweet zal geraken. Hierdoor hoeft de slaapzak minder vaak in de wasmachine en verleng je dus zijn levensduur.

  Is je slaapzak niet warm genoeg?

  Is je slaapzak niet geschikt om er bij lagere temperaturen in te slapen dan kan een thermische lakenzak (Thermolite) het temperatuurbereik van je slaapzak aardig verhogen. De synthetische vezels kunnen een grote hoeveelheid lucht vasthouden die dan voor een extra isolatielaagje zal zorgen.