Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 45 - € 165

Prices drop

Klimschoenen

Klimschoenen zijn cruciaal om een goede grip te hebben op de klimmuur of op de rotsen. Bij het kopen van nieuwe klimschoenen moet je in de eerste plaats letten op de maat: een schoen die te los zit zal niet voldoende houvast geven en een te kleine zal te pijnlijk zijn. Bij het passen van nieuwe klimschoenen let je er dus best op dat je grote tee...

Klimschoenen zijn cruciaal om een goede grip te hebben op de klimmuur of op de rotsen. Bij het kopen van nieuwe klimschoenen moet je in de eerste plaats letten op de maat: een schoen die te los zit zal niet voldoende houvast geven en een te kleine zal te pijnlijk zijn. Bij het passen van nieuwe klimschoenen let je er dus best op dat je grote teen vooraan goed in de punt komt en dat je hiel ook voldoende vast zit.

Begin met comfortabele klimschoenen

Voor beginnende klimmers is het over het algemeen beter om te starten met een meer comfortabel model waar de voeten nog niet te sterk in een bepaalde vorm gedwongen worden. Het is beter langzaamaan te wennen aan de druk op je tenen dan ineens een technisch, sterk gevormd model aan te schaffen en de druk/pijn niet te kunnen verdragen. Ook goed om weten is dat niet elk klimschoenenmerk dezelfde matenbalk hanteert: het is dus perfect mogelijk dat je in merk A maat 42 hebt en in merk B maat 40, ook van model tot model kan de ideale maat voor jouw voeten veranderen.

Passen is dus de boodschap!  

Meer

KlimschoenenEr zijn 61 producten