Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 30 - € 120

Prices drop

Schoenen kinderen

Omdat kinderen al snel uit hun schoenen groeien ben je al snel geneigd om schoenen 'op de groei' te kopen, dus groter dan nodig is. Dat is begrijpelijk maar niet verstandig, zeker niet voor een wandelschoen. Goed passende schoenen zijn nodig om een correcte staptechniek aan te leren en om zeker in wat meer geaccidenteerd terrein voldoende onders...

Omdat kinderen al snel uit hun schoenen groeien ben je al snel geneigd om schoenen 'op de groei' te kopen, dus groter dan nodig is. Dat is begrijpelijk maar niet verstandig, zeker niet voor een wandelschoen. Goed passende schoenen zijn nodig om een correcte staptechniek aan te leren en om zeker in wat meer geaccidenteerd terrein voldoende ondersteuning aan de enkel en de voet te geven. Daarnaast houdt een te grote schoen de voet niet voldoende vast wat voor wrijving kan zorgen, met blaren tot gevolg. Om blaren te vermeiden zijn ook goede kousen belangrijk, ons aanbod wandelkousen voor kinderen vind je hier.

Welke eigenschappen moet een kinderwandelschoen hebben?

Goede grip is zeker een belangrijk element want ze hebben amper ervaring en gewicht, zijn roekelozer en de kans op een onverwachte glijpartij is dus zonder meer groter. Kinderen zijn echter lichter in gewicht, dragen geen zware rugzak en wandelen zelden in zwaar geaccidenteerd terrein waardoor een zware stijve zool en hoge schaft niet noodzakelijk is. Daarnaast kunnen kinderenkels in de groei al verwend raken aan de continue steun van hoge schoenen, wat hun ontwikkeling minder sterk maakt.

Schaf je best een wandelschoen aan voor je (klein)kinderen?

Wil je met de kinderen wandelingen maken op onverharde paden of met ze al of niet voor meerdere dagen de bergen in trekken dan kies je zeker voor een soepele, aantrekkelijke schoen met voldoende grip. Trek je er in de zomer op uit, koopt ze dan best een 3-tal weken vooraf. Er is dan nog voldoende tijd om ze in te lopen en allicht kunnen ze ook nog een tweede seizoen dienst doen.

Meer

Schoenen kinderenEr zijn 13 producten