Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 210 - € 540

Prices drop

Type B/C

Net als in de A/B categorie is een schoen uit de B/C categorie een all-round schoen maar dan voor tochten in geaccidenteerd bergachtig terrein. De schoen combineert de positieve eigenschappen van zowel de B als C categorie. De zool wordt nog iets stijver waardoor de schoen geschikt is voor het gebruik van stijgijzers in niet klimtechnisch terrei...

Net als in de A/B categorie is een schoen uit de B/C categorie een all-round schoen maar dan voor tochten in geaccidenteerd bergachtig terrein. De schoen combineert de positieve eigenschappen van zowel de B als C categorie. De zool wordt nog iets stijver waardoor de schoen geschikt is voor het gebruik van stijgijzers in niet klimtechnisch terrein. Ook het profiel van de zool wordt wat steviger. De schacht en het bovenwerk zijn iets hoger en robuuster dan bij de B categorie zodat de enkel en voet nog beter gestabiliseerd worden. Het leder wordt ook iets dikker waardoor je ook bij zomertochten in de sneeuw je voeten warm kan houden. De schoen heeft nu ook rondom een rubberen stootrand voor slijtage en bescherming van het leder in ruw terrein.

Toepassingen type B/C wandelschoenen:

- Stevige bergwandelingen of meerdaagse tochten in zeer geaccidenteerd terrein
- Zomerse bergtochten met sneeuwvelden
- Zware trekkings met volledige bepakking in bergachtig terrein

Tip:

Voor elke categorie is er een gepaste wandelkous. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je wandelingen. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

Meer

Type B/CEr zijn 7 producten