Filteren op

Categorie

Merken

Maat

Prijs

€ 90 - € 915

Prices drop

Schoenen herenEr zijn 137 producten

Subcategorieën

 • Type A

  In deze categorie vinden we voornamelijk de lage wandelschoenen terug. De zool heeft een soepele afwikkeling en maximale demping waardoor de schoen comfortabel is voor wandeling op eenvoudig en vlak terrein. De structuur en het materiaal van het bovenwerk kan variëren van licht materiaal, wat de schoen geschikt maakt voor langere sportieve wandelingen tijdens de zomer, tot steviger leder voor meer rustige wandelingen of dagelijks gebruik. De middelhoge wandelschoen van deze categorie behoudt het wandelcomfort van de soepele wandelzool maar zal voor iets meer ondersteuning van de enkel zorgen.

  Toepassingen type A wandelschoenen:

  - Dagelijks gebruik
  - Sportieve wandelingen op vlakke verharde en onverharde paden
  - Wandelingen over niet te nat en moeilijk terrein zoals bospaden en strand
  - Citytrips
  - Binnen de A categorie vind je ook de meer technische en sport specifieke trailrun en approach schoenen terug.

  Tip:

  Voor elke categorie is er een gepaste wandelsok. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je wandelingen. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

 • Type A/B

  De schoenen binnen de A/B categorie zijn steeds hogere modellen. Ze combineren een nog vrij soepele wandelzool die voor een nog comfortabele afwikkeling zorgt, met een stevigere omsluiting van de enkel. Zoals de naam al doet vermoeden vinden we hier modellen terug die meer aanleunen bij de A categorie of B categorie. De ene soort zal dus soepeler aanvoelen en meer afwikkeling hebben wat voor meer wandelcomfort zorgt, de andere soort zal wat stroever aanvoelen maar meer steun geven in de enkel. De wandelschoen uit de A/B categorie is voor onze streken dus een echte all-rounder. Ook voor mensen met een beroep waar men veel moet rond lopen of stilstaan kan een A/B schoen vaak een prima oplossing zijn.

  Toepassingen type A/B wandelschoenen:

  - Wandelingen over vlak of heuvelachtig niet te geaccidenteerd terrein zoals de Ardennen
  - Lange meerdaagse wandelingen met lichte rugzak
  - Dagelijks gebruik

  Tip:

  Voor elke categorie is er een gepaste wandelkous. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je wandelingen. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

 • Type B

  De categorie B wandelschoen heeft een stevige hoge schaft. De schoen geeft hierdoor zeer goede enkelsteun en omsluit je voet voor goede ondersteuning tijdens wandelingen in matig geaccidenteerd bergachtig terrein. Ook voor backpackers met een stevigere rugzak is een B schoen ideaal. De zool is nu een stuk stijver zodat je minder soepele afwikkeling van de voet krijgt. Hierdoor is deze schoen minder geschikt voor tochten op vlak terrein. Voor de meeste wandelaars die naar de bergen trekken is een schoen uit de B categorie de geschikte schoen.

  Toepassingen type B wandelschoenen:

  - Wandelingen of meerdaagse tochten op zwaardere bergpaden
  - Trektochten met zwaardere rugzak

  Tip:

  Voor elke categorie is er een gepaste wandelkous. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je wandelingen. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

 • Type B/C

  Net als in de A/B categorie is een schoen uit de B/C categorie een all-round schoen maar dan voor tochten in geaccidenteerd bergachtig terrein. De schoen combineert de positieve eigenschappen van zowel de B als C categorie. De zool wordt nog iets stijver waardoor de schoen geschikt is voor het gebruik van stijgijzers in niet klimtechnisch terrein. Ook het profiel van de zool wordt wat steviger. De schacht en het bovenwerk zijn iets hoger en robuuster dan bij de B categorie zodat de enkel en voet nog beter gestabiliseerd worden. Het leder wordt ook iets dikker waardoor je ook bij zomertochten in de sneeuw je voeten warm kan houden. De schoen heeft nu ook rondom een rubberen stootrand voor slijtage en bescherming van het leder in ruw terrein.

  Toepassingen type B/C wandelschoenen:

  - Stevige bergwandelingen of meerdaagse tochten in zeer geaccidenteerd terrein
  - Zomerse bergtochten met sneeuwvelden
  - Zware trekkings met volledige bepakking in bergachtig terrein

  Tip:

  Voor elke categorie is er een gepaste wandelkous. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je wandelingen. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

 • Type C

  Schoenen binnen de C categorie brengen u naar de rand van het hooggebergte. Het terrein wordt vaak padloos en blokkenterrein of hellingen met rollende stenen vragen om nog meer ondersteuning van de voet. De zool is nu stijf genoeg om ook met stijgijzers meer technische of steilere verijsde passages te trotseren. Meestal zijn ook half automatische stijgijzer te gebruiken. Door de stijve zool wordt het ook makkelijk kletteren in eenvoudig rotsterrein. Ook voor via ferrata’s waar je vaak op smalle sporten van ladders moet staan, is een schoen uit de C-categorie een geschikte schoen.

  Toepassingen type C wandelschoenen:

  - Stevige bergwandelingen of meerdaagse tochten in zeer geaccidenteerd mogelijk padloos terrein
  - Zomerse bergtochten met langere en steilere sneeuwvelden of meer technische verijsde passages, lichte scramble passage of deels gezekerde trajecten
  - Via ferrata’s in het hooggebergte
  - Eenvoudige gletschertochten

  Tip:

  Voor elke categorie is er een gepaste wandelkous. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je wandelingen. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

 • Type C/D

  Schoenen binnen deze categorie zijn geschikt voor hooggebergte tochten in de zomer. De harde onbuigzame zool maakt de schoen perfect stijgijzervast. De schacht en bovenwerk zijn minder dik dan bij een D schoen waardoor de schoen toch minder zwaar en warm wordt. Uiteraard wordt bij een schoen uit deze categorie de voet zeer goed ondersteund en gestabiliseerd in rotsachtige en ruw terrein. De schoen is rondom voorzien van een stevige rubberen stootrand en ook de tip is extra beschermd. Het meestal iets zachtere rubber van de zool maakt dat deze minder snel hard wordt in de sneeuw of op het ijs en zo dus voor betere grip zorgt.

  Toepassingen type C/D wandelschoenen:

  - Meerdaagse gletschertochten in zomerse omstandigheden
  - Hooggebergte topbeklimmingen in zomerse omstandigheden

  Tip:

  Voor elke categorie is er een gepaste wandelkous. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je tochten. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

 • Type D

  Een D schoen is geschikt voor alle vormen van alpinisme. In vergelijking met de C/D categorie heeft hij een betere isolatie waardoor hij over het algemeen zwaarder en stugger zal zijn. Voor sneeuw- en ijsbeklimmingen op grotere hoogte wordt de isolatie nog verhoogd of wordt er een aparte binnenschoen gebruikt. De tip van de schoen heeft een bevestigingsrand voor het gebruik van automatische stijgijzers.

  Toepassingen type D wandelschoenen:

  - Zomer en winter hooggebergte tochten en - beklimmingen
  - IJsklimmen
  - Expeditieklimmen

  Tip:

  Voor elke categorie is er een gepaste wandelkous. Deze is zeker net zo belangrijk als een goede wandelschoen als je ten volle wil genieten van je tochten. Vraag ons gerust welke kousen optimaal zijn voor jouw activiteiten.

 • Winterschoenen

  Trek je er in de winter op uit naar Lapland voor een avontuurlijke trekking, ben je natuurfotograaf die het Noorderlicht wil vangen of ben je een trouwe supporter de sportploeg van je kinderen, dan zullen goede winter (wandel)schoenen of snowboots zeker van pas komen.

  Isolerende luchtlaag tussen sok en winterschoen

  Een gepaste winterschoen zorgt dat er een goede isolerende luchtlaag ontstaat tussen je sok en de buitenlaag van je schoen. Om die luchtlaag te kunnen creëren, is het verstandig een laars te nemen die niet te strak zit. Naast een geïsoleerde schacht is ook de zool extra gevoerd. Het isolatiemateriaal zorgt er voor dat de lichaamswarmte goed wordt vastgehouden.

  Waterdichtheid van een winterschoen

  Voor een zomer wandelschoen is waterdichtheid een belangrijk aspect waar rekening mee gehouden moet worden. Bij winterlaarzen is het echter niet noodzakelijk dat ze waterdicht zijn. Winterlaarzen zijn gemaakt voor winterse omstandigheden en in de winter is de lucht vaak, ondanks de sneeuw, droog. Winter wandelschoenen hebben meestal een hoge waterdichte rand boven de zool die voldoende bescherming biedt bij “natte”sneeuw wandelingen. Wilt u winterschoenen om lang stil te kunnen staan in natte omstandigheden of zal je diepe sneeuw moeten trotseren dan is waterdichtheid uiteraard wel een must.

  Zachter rubber voor een winterschoen

  Veel winterlaarzen hebben een goede profielzool die van een zachter rubber gemaakt is dan een standaard zomer wandelschoen. Samen met een dieper profiel zorgt die er voor dat je betere grip krijgt op een gladde ondergrond. Zachte rubber gaat echter sneller slijten op een harde, grove ondergrond zoals asfalt.

  Toepassingen winter wandelschoenen

  - (Sneeuw) wandelingen bij zeer lage temperaturen
  - Activiteiten waarbij je bij lage temperaturen lang stil staat zoals winterfotografie of supporteren voor de kinderen naast het sportveld.

  Tips

  - Vooral in ons land wordt in de winter dooizout gebruikt. Zorg dus dat je na je wandeling je schoenen goed afspoelt en zo het bijtende zoutstrooisel verwijdert.
  - Een goede aangepaste wandelsok zal zeker voor extra warmte zorgen. Pas je winterwandelschoenen dus zeker met een dikkere sok.