Filteren op

Categorie

Merken

Prijs

€ 60 - € 150
Klettersteigset

Via Ferrata’s vinden hun oorsprong in de Dolomieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Langs uitgehouwen en van houten ladders en touwen voorziene “paden” door de steile rotswanden werd de frontlinie voorzien van nieuwe troepen en materiaal. Inmiddels werden deze houten ladders vervangen door metalen ladders en de touwen door stalen kabels en zijn ...

Via Ferrata’s vinden hun oorsprong in de Dolomieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Langs uitgehouwen en van houten ladders en touwen voorziene “paden” door de steile rotswanden werd de frontlinie voorzien van nieuwe troepen en materiaal. Inmiddels werden deze houten ladders vervangen door metalen ladders en de touwen door stalen kabels en zijn het populaire sportieve trajecten of doelen geworden.

Valbeveiliging

De valbeveiliging van een klettersteig gebeurt aan de hand van een staalkabel langs de route waaraan je je vast moet klikken met een klettersteigset. Zo'n klettersteigset heeft dus als functie het breken van een mogelijke val. Dat gebeurt op basis van een stuk band dat vele malen aan elkaar gestikt is, bij een val lossen de stiksels langzaamaan wat de val breekt. Naast zo'n klettersteigset heb je ook nog een gordel, helm, en eventueel handschoenen nodig.

Meer

KlettersteigsetEr zijn 4 producten