Filteren op

Categorie

Merken

Prijs

€ 15 - € 435
Hoofdlampen

Een hoofdlamp komt niet enkel van pas bij het fietsen, hardlopen of een vroege start in de bergen, maar ook bij bijvoorbeeld het lezen van een boek of werken in donkere omgeving. Met andere woorden: zowat iedereen kan wel eens een hoofdlamp gebruiken. Uiteraard kan je voor het lezen van een boek een eenvoudigere lamp (bijvoorbeeld Tikkina van Pe...

Een hoofdlamp komt niet enkel van pas bij het fietsen, hardlopen of een vroege start in de bergen, maar ook bij bijvoorbeeld het lezen van een boek of werken in donkere omgeving. Met andere woorden: zowat iedereen kan wel eens een hoofdlamp gebruiken. Uiteraard kan je voor het lezen van een boek een eenvoudigere lamp (bijvoorbeeld Tikkina van Petzl) gebruiken dan bij een nachtelijke tocht in de bergen. In ons aanbod vind je hoofdlampen van Petzl en Black Diamond, van beide merken zowel eenvoudige als meer gesofisticeerde modellen. Van Petzl hebben we ook modellen specifiek ontworpen voor gebruik bij speleologie of in de industrie.

Hoeveel lumen heb je nodig?

De laatste jaren is er veel gewerkt aan het verbeteren van het aantal lumen dat een hoofdlamp kan geven. Deze lumenwaarde drukt de lichtsterkte uit die de lamp maximaal kan leveren. Hoeveel lumen je hoofdlamp juist moet hebben, hangt af van de activiteit(en) die je voor ogen hebt. Om bijvoorbeeld een boek te lezen, te lopen op straat of een tent op te zetten heb je geen fel licht nodig en is een hoofdlamp met zo’n 100 lumen al voldoende. Ga je echter ‘s nachts wandelen in het bos of vertrek je ‘s ochtends vroeg op tocht in de bergen? Dan is een lamp met zo’n 300 lumen aangeraden. Voor snellere verplaatsingen in het donker zoals trailrunnen en mountainbiken kies je beter voor een lamp van 700 lumen of meer.

Is het rood licht belangrijk?

Sommige modellen heb naast het gewone, witte licht ook een rood licht. Dit is vooral handig voor situaties waarbij je wilt vermijden dat je anderen verblindt of waarbij je kort licht wilt hebben om daarna zonder licht weer verder te gaan.

Meer

HoofdlampenEr zijn 23 producten