Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 915

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant JACK WOLFSKIN

Jack Wolfskin

Bij Jack Wolfskin hebben ze zich voor de productontwikkeling verplicht tot functionaliteit: alle producten moeten beschermen, warm en droog houden en bovendien comfortabel zijn. Dit alles op een betrouwbare manier vele jaren lang. Al sinds de oprichting in 1981 is duurzaamheid, respect voor de diversiteit van de natuur en van alle levende wezens in die natuur van groot belang. Met andere woorden: Jack Wolfskin zet zich in om de aarde te beschermen, ze willen haar beleven en met iedereen delen. ‘At home outdoors!’

Jack Wolfskin


Ze streven er bij Jack Wolfskin al jaren naar om de productie en alle zakelijke activiteiten meer duurzaam, sociaal verantwoord en milieuvriendelijk te maken. Hiertoe hebben ze al verschillende stappen ondernomen gaande van het weren van PFC’s tot een aansluiting bij de Fair Wear foundation.


Milieuvriendelijk


Om de producten en de productieprocessen milieuvriendelijker te maken heeft Jack Wolfskin verschillende stappen ondernomen waarvan er hier enkele opgelijst worden.


  • Het weren van PFCs uit alle producten: PFCs worden gebruikt om een product waterafstotend te maken, maar uit onderzoek is gebleken dat vele chemicaliën uit deze groep toxisch, niet-afbreekbaar en biocumulatief zijn.

  • Al sinds 2011 is Jack Wolfskin een Bluesign partner.

  • In 2012 werd Jack Wolfskin lid van de Zero Dicscharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) group. Het doel van deze groep is om gevaarlijke chemicaliën uit de gehele productieketen te bannen.

  • Zero Waste concept: recyclage van PET-flessen en productieafval om draad te maken die dan gebruikt kan worden in de productie van duurzame materialen zoals Texapore Ecosphere.

  • Enkel dons met het RDS label wordt gebruikt.


Sociaal Verantwoord


Jack Wolfskin is al sinds 2010 lid van de Fair Wear Foundation. Deze organisatie controleert of de mensenrechten gerespecteerd worden op de fabricagesites en of de processen van Jack Wolfskin ondersteund worden door goede arbeidsomstandigheden. Bovendien rapporteert de organisatie publiekelijk hoe goed leveranciers de eisen van haar leden in overweging nemen.


Technologieën


Het feit dat Jack Wolfskin zo veel aandacht besteedt aan het milieu wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen aandacht besteden aan technologie. Via deze link kan je meer lezen over de verschillende technologieën die Jack Wolfskin in zijn producten gebruikt. De meest gekende is waarschijnlijk de Texapore technologie die gebruikt wordt om kledij en schoenen waterdicht te maken.

Meer