Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 15 - € 915

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant THE NORTH FACE

The North Face

The North Face begon in 1966 als een klein bergsportwinkeltje in North Beach, San Francisco. In 1968 zetten ze de stap om niet enkel bergsportmateriaal en -kleding te verkopen, maar om het ook zelf te ontwerpen en maken. Over de jaren heen groeide The North Face verder tot een buitensportmerk met een uitgebreide collectie kleding, uitrusting en schoenen. Ze blijven innoveren en grenzen verleggen volgens hun alomgekende motto: Never Stop Exploring.

The North Face


Net zoals andere buitensportmerken denkt The North Face ook aan het milieu. Dit doen ze onder andere door dons te gebruiken die voldoet aan de Responsible Down Standard en door samen te werken met Bluesign. Naast een verantwoordelijkheid voor het milieu, hebben ze natuurlijk ook een sociale verantwoordelijkheid. Via hun moederbedrijf VF Corporation hebben ze een aantal belangrijke stappen genomen betreffende evaluatie en verbetering van de werkomstandigheden. Zo heeft VF voor de gehele toevoerketen een aantal sociale, milieutechnische en ethische standaarden vastgelegd die ondersteund en gehandhaafd worden door een team van SAI-gecertificeerde ‘compliance auditors’.


Technologie


The North Face produceert niet enkel buitensportkledij en -materiaal, ze ontwikkelen ook nieuwe stoffen en technologieën. Een gekend voorbeeld hiervan is Thermoball, een synthetisch alternatief voor dons dat ze tezamen met PrimaLoft hebben ontwikkeld. Meer recent was er de ontwikkeling van Futurelight: een nieuw waterdicht, ademend membraan dat dient als alternatief voor GoreTex. Met deze laatste ontwikkeling heeft The North Face zich nogmaals geprofileerd als merk dat innoveert.

Meer