Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 855

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant FJALLRAVEN

Fjällräven

Åke Nordin richtte in 1960 Fjällräven op vanuit zijn kelder in zijn thuisdorp Örnsköldsvik aan de Zweedse Hoge Kust. Tien jaar voor het eigenlijke prille begin van Fjällräven maakte hij voor zichzelf een rugzak met een houten frame. Dit om aan zijn nood voor een voldoende grote, maar ook comfortabele rugzak te voldoen. Wat startte met het maken van comfortabele trekkingrugzakken is uitgegroeid tot het produceren van rugzakken, kledij, tenten en slaapzakken. Bovendien wordt er ook veel aandacht besteed aan duurzame productontwikkeling zodat nog menig wandelaar kan genieten van de prachtige natuur.

Fjällräven


Fjällräven staat waarschijnlijk het meeste gekend om wille van zijn Kånken rugzakken en stevige wandelbroeken uit G1000 stof met de bijhorende Greenland Wax. Natuurlijk is het veel meer dan dit! Het is ook tenten, trekkingrugzakken, slaapzakken, … En wat zeker niet vergeten mag worden, is Fjällräven’s hart voor de natuur.


Kleine voetafdruk


Alles wat we doen heeft een impact op het milieu rondom ons en de mensen en dieren die er wonen. Als outdoorbedrijf is Fjällräven zicht volledig bewust van deze impact en doen ze hun uiterste best om hun voetafdruk in het milieu zo klein mogelijk te houden. Om dit mogelijk te maken wordt er al van bij het ontwerp rekening gehouden met de natuur, als het ene materiaal boven het andere verkozen wordt, ook bij het maken van de beslissing over de productielocatie van de kleding en uitrusting wordt er aan de natuur gedacht.


Care and Repair


Fjällräven biedt niet alleen een reparatieservice, maar wil ook zijn technische kennis met je delen zodat je ook zelf je producten goed kan verzorgen en indien nodig herstellen. Hier vind je een hele resem aan tips over hoe je je Fjällräven producten kan onderhouden en herstellen zodat ze nog langer meegaan.


PFC-vrij


Het probleem van de perfluorocarbons in impregneringsmiddelen om een stof waterafstotend te maken is alom gekend: ze werken goed (heel goed), maar zijn (kort gezegd) slecht voor het milieu. In 2012 besloot Fjällräven om deze PFCs volledig te weren uit de door hen gebruikte impregneringsmiddelen. Het was een hele zoektocht, maar intussen zijn ze er effectief in geslaagd om hun stoffen waterafstotend te maken zonder gebruik van PFCs. De volgende stap is om te werken aan de waterdichte ritsen: momenteel zijn er geen goede waterdichte ritsen zonder PFCs op de markt.


Dierenwelzijn


Wanneer Fjällräven materialen van dierlijke oorsprong gebruikt, zoals dons, wol en leer, sluit het geen compromissen. Dierenwelzijn heeft de hoogste prioriteit! Op vlak van dons wil dit zeggen dat deze NIET afkomstig is van levende pluk en 100% traceerbaar is: het is een afvalproduct uit de voedingsindustrie. Alle wol is mulesing-vrij en er wordt gewerkt aan het traceerbaar maken, wat absoluut geen sinecure is.

Meer