Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 30 - € 585

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant VAUDE

Vaude

[fau ` de:] is de Duitse uitspraak van de initialen van de oprichter zijn familienaam: Albrecht von Dewitz. Hij richtte Vaude in 1974 op vanuit een oude hop schuur. Vaude ontwerpt, produceert en verkoopt technische kledij, rugzakken, slaapzakken, tenten, schoenen en campingaccessoires. Haar visie is om duurzaam te zijn, zowel objectief als meetbaar. Uiteraard is het voor ons onmogelijk om alle Vaude producten in huis te hebben. We hebben voornamelijk tenten en een aantal rugzakken op voorraad en vanaf zomer 2020 ook een beperkt aanbod aan kledij.

Vaude


Als modern familiebedrijf en Europa’s milieuvriendelijke outdoorleverancier neemt Vaude haar maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid zeer serieus. Ze werkt al sinds 2001 volgens de Bluesign milieustandaard en was het eerste outdoorbedrijf dat het EMAS-certificaat (Europees Milieumanagement- en Audit Schema) ontving. Vaude zal ook in de toekomst haar milieuprestaties blijven verbeteren en heeft zichzelf tot doel gesteld om gaandeweg haar volledige productiepalet te transformeren volgens de hoogste standaard op het gebied van milieuvriendelijkheid.


Green Shape


Green Shape is het Vaude-label voor duurzame uitrusting. Dit label is in het leven geroepen omdat Vaude geen vergelijkbaar systeem vond dat voldoende omvangrijk en streng is. Al bij het ontwerp van de producten letten ze erop dat deze voldoende lang meegaan, er tijdloos uitzien en zich vlot laten repareren. Want het meest duurzame product is het product dat het langst gebruikt wordt.


Green Shape producten bestaan uit milieuvriendelijke materialen en worden dankzij het Bluesign systeem energiebesparend en hulpbronnenefficiënt geproduceerd. Vaude probeert zo veel mogelijk klimaatvriendelijke alternatieven voor op aardolie gebaseerde materialen te gebruiken. Voorbeelden van zulke alternatieven zijn gerecycleerde materialen, natuurlijke materialen (vb. hennep en biokatoen) en bio-kunststoffen. Om niet alleen veel te beweren, maar ook veel te bewijzen, werkt Vaude samen met talrijke organisaties en zegels. Waaronder Bluesign, RDSGrüner Knopf en GOTS (Global Organic Textile Standard).


Fair Wear


Vaude besteedt niet enkel aandacht aan het milieu, maar ook aan de arbeiders. Zo let ze op eerlijke lonen en in het algemeen goede arbeidsomstandigheden in zowel haar productiefaciliteiten in Duitsland als die daarbuiten. De onafhankelijke organisatie Fair Wear Foundation (FWF) controleert regelmatig alle productiefaciliteiten en verzekert dat de werkomstandigheden voortdurende worden gecontroleerd en verbeterd. In 2015 bereikte Vaude de hoogst mogelijke prestatie als ‘leider’ bij deze Fair Wear Foundation. Deze status wordt enkel verkregen door bedrijven die minstens 90% van al hun productiefaciliteiten volgens de FWF-voorwaarden laten controleren.

Meer