On: Run on clouds

On: loop/wandel op wolken

On werd in Januari 2010 formeel opgericht in de Zwitserse alpen met als doel het gevoel van lopen te veranderen. Alles werd gebaseerd op één radicaal idee: zachte landingen gevolgd door explosieve starts. Of zoals ze het bij On noemen: 'lopen op wolken'. Een maand na deze formele oprichting wonnen de prototypes de 'ISPO BrandNew Award', één van de meest belangrijke prijzen voor innovatie in sport.

On technologie

Momenteel hebben we twee verschillende modellen op voorraad met elk hun eigen functies, beide modellen zowel in een waterdichte als niet waterdichte (en dus beter ademende) versie. Enerzijds is er de 'Cloud' die eerder bedoeld is voor dagelijks gebruik: het is een lichte schoen die toch veel comfort en demping biedt. Anderzijds is er de 'Cloudventure' die als een lage wandelschoen aanzien kan worden: hij biedt meer stevigheid en grip dan de Cloud. Hieronder vind je uitleg over de technologiën gebruikt in de Cloud en/of Cloudventure.

CloudTec

De gepatenteerde CloudTec® technologie is ontwikkeld om zachte landingen te leveren gevolg door explosieve starts. Wanneer je de grond raakt met een On schoen, dempen de cloudelementen zowel verticale als horizontale krachten wat leidt tot een zachte landing. CloudTec® is het eerste systeem waarbij deze demping enkel tijdens de landingsfase gebeurt: zodra je de grond raakt, vergrendelen de cloudelementen stevig om een ​​solide basis te vormen voor natuurlijke, krachtige aandrijving.

CloudTec

Zero-Gravity Foam

Zero-Gravity Foam biedt het ultieme in ultralicht. Geavanceerde schuurpads verzekeren een superieure grip en bieden een lange levensduur aan het lichtgewichte. Dit Zero-Gravity foam wordt gebruikt in de Cloud.

ZeroGravityFoam

Missiongrip

Missiongrip herleidt de ruwheid van een pad tot het onmisbare gevoel van wandelen op wolken. Gevarieerde wrijvingspatronen helpen je met het behouden van grip op zowel een ruige als gladde ondergrond zodat je zonder problemen de top bereikt. De ongeëvenaarde demping van CloudTec haalt dan weer de impact uit steile hellingen zodat je ook vlot weer beneden raakt. Deze Missiongrip technologie vind je terug in de Cloudventure en is dus ideaal voor een wandeling in bijvoorbeeld de Ardennen.

Missiongrip

Speedboard

De structuur van de On Speedboards ondersteunt tezamen met de cloudelementen de natuurlijke afrollende beweging van je voeten. Elk Speedboard is aangepast aan het model waarin het gebruikt wordt zodat het synchroon samenwerkt met de gehele zool.

speedboards