Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 405

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant OSPREY

Osprey

Mike Photenhauser richtte in 1974 Osprey Packs op in California, hij ontwierp en fabriceerde de op maat gemaakte technische rugzakken zelf met de hulp van één enkele naaimachine. Over de jaren heen groeide dit kleine éénmansbedrijf uit tot het huidige Osprey dat nog steeds innovatieve, technische rugzakken van hoge kwaliteit produceert. Deze rugzakken kan je tegenkomen op de hoogste bergen, de meest verlaten eilanden en overal daartussen.

Osprey


Er zit net wat technologie verborgen in een Osprey rugzak. Denk maar aan de materialen die gebruikt worden, de constructie van het draagstel, meer specifiek het rugpaneel en alle extra (kleine) toevoegingen zoals een handig systeem om je wandelstokken tijdens het wandelen op te bergen (Stow-on-the-go). Bovendien is Osprey meer dan ‘een rugzakkenmerk’, ze denkt ook aan het milieu en haar invloed daarop zodat je nog lang doorheen prachtige omgevingen kan trekken/reizen met je Osprey rugzak/reistas.


Technologie


Het is onmogelijk om hier alle technologische snufjes van elke Osprey rugzak te bespreken. Wie er graag meer over leest dan wat hieronder kort besproken wordt, vindt dat hier op de Osprey website.


In de eerste plaats is er de materiaalkeuze die moet voldoen aan de noden van de omgeving en de situaties waarin de rugzak gebruikt wordt. Voor expeditiegebruik, bijvoorbeeld, zijn zeer lichte en sterke materialen ideaal, deze tref je aan in de Aether Pro.


Het type rugpaneel hangt af van het type rugzak (dagrugzak, trekkingrugzak, …) en het beoogde gebruik (lichtgewicht reizen, trektocht met ook kookgerief en tent in de rugzak, …). Indien er net wat gewicht in je rugzak komt te zitten, is het voor je stabiliteit beter dat de rugzak nauw aansluit aan je rug. Indien er niet al te veel gewicht in komt, is het dikwijls aangenamer als je rugzak minder tegen je rug ‘plakt’ zodat er meer ventilatie is en je dus minder zweet.


De natuur is belangrijk


In het hart van Osprey vind je ook een passie voor de natuur en het milieu. Osprey’s drie hoofddoelen zijn:
1. Het anderen mogelijk maken om rijke buitenervaringen te beleven.
2. Het milieu beschermen zodat iedereen er van kan genieten.
3. Zelf de natuur, den buiten, beleven en ademen.


De Archeon en Arcane collecties zijn een mooi resultaten van deze passie voor de natuur en het milieu. De rugzakken uit beide collecties zijn volledig PFC-vrij en gemaakt uit gerecycleerde, waterbestendige en duurzame stoffen. De Archeon collectie bestaat uit dag- en trekkingrugzakken, terwijl de Arcane collectie eerder uit stadsrugzakken en laptoptassen bestaat.

Meer