Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 915

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant MILLET

Millet

Millet’s geschiedenis start in 1921 wanneer Marc Millet en zijn vrouw een atelier oprichten in Saint-Fonts, nabij Lyon, voor winkeltassen en rugzakken. In 1928 verhuisden ze naar Annecy en in 1934 maakten ze hun eerste rugzak met een frame. Wanneer in 1945 Raymond en René Millet hun ouders opvolgen, begint Millet met de ontwikkeling van rugzakken voor in ‘de hoge bergen’. Millet groeit vervolgens door de jaren heen uit tot het technische buitensportmerk dat we nu kennen en dat veel meer in zijn gamma heeft dan rugzakken.

Millet


Millet is intussen al meer dan 80 jaar toegewijd aan het ontwerpen van meer technische en efficiëntere producten om bergsporters te ondersteunen in hun avonturen. Al vanaf dag één leiden de mantra’s ‘Rise Up’, ‘Streef voortdurend naar vooruitgang’ en ‘Verleg onze grenzen’ Millet’s aanpak van zaken doen en productontwikkeling. Dat zie je niet alleen terug in de prestatiegedreven innovaties, maar ook in de analyse en verbetering van de productimpact op mens en natuur. Millet kan zijn doelen immers enkel bereiken door de hulp van zijn mensen en de ‘speeltuinen’ rondom ons. Gaande van een indoor klimmer tot een Nepalese Sherpa, van de bossen in Fontainebleau tot de top van Everest.


Responsible Down Standard en de jacht op fluor


Alle dons die Millet gebruikt in zijn producten voldoet aan de Responsible Down Standard. Dit houdt in dat er onder andere gecontroleerd wordt dat de dons niet afkomstig is van levende pluk of onder dwang gevoede dieren. Een andere manier waarop Millet zijn steentje bijdraagt aan het milieu is door de ‘jacht op fluor’. Hiermee doelen ze op het gebruik van waterafstotende coatings die geen fluor bevatten. De coatings die vele jaren het meest gebruikt werden bevatten zogenaamde PFC’s die bij gebruik van het product kunnen leiden tot het afzetten van fluor bevattende chemicaliën in de natuur die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier. Intussen gebruikt Millet voor het merendeel van zijn producten waterafstotende coatings die geen fluor bevatten.


Swiss Sherpa Foundation


Millet steunt de Swiss Sherpa Foundation. Dit is een organisatie met twee doelen: het opleiden van Sherpa’s en het helpen van andere ‘bergmensen’ om meer financieel onafhankelijk te worden. Deze organisatie werd opgericht door Patrick Z’Brun een Zwitserse berggids die in 2008 tijdens een expeditie in Nepal tot het besluit kwam dat hij iets wilde doen om de Sherpa’s te steunen op hun moeilijke weg naar meer onafhankelijkheid. Hier vind je meer uitleg over de Swiss Sherpa Foundation.

Meer