Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 330

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant MEINDL

Meindl

De geschiedenis van Meindl loopt ver terug: in een document gedateerd op het einde van de 17e eeuw wordt Petrus Meindl genoemd als eerste schoenmaker in Kirchanschöring. In 1928 legt Lukas Meindl (7e generatie Meindl schoenmaker) de eerste steen voor het eigenlijke merk ‘Meindl’. Door de jaren heen is Meindl verder gegroeid tot een nu alombekend wandelschoenenmerk dat meer dan een miljoen paar schoenen per jaar produceert en een betrouwbare metgezel is voor je voeten eender waar ter wereld je gaat wandelen/trekken.

Meindl


Over de vele jaren dat Meindl bestaat, heeft het verscheidene technologieën ontwikkeld en is het belangrijke samenwerkingen aangegaan. Zo ontwikkelde Vibram in 1979 de eerste ‘multigripzool’ exclusief voor Meindl en werd in 1982 de eerste Meindl Gore-Tex schoen geproduceerd. Ook nu werkt Meindl nog steeds voor vele modellen samen met Vibram en Gore-Tex. Behalve Vibram zolen en een Gore-Tex membraan zijn er nog verscheidene technologieën te vinden verspreid over de verschillende modellen. Hieronder vind je een korte beschrijving van een aantal van deze technologieën. Indien je wenst, kan je er hier meer over lezen.


Memorie Foam System (MFS)


MFS is een speciaal ontwikkelde schuimcombinatie in het gebied rond de enkel dat bij lichaamstemperatuur vervormd wordt en zich exact aanpast aan de vorm van je voeten. Hierdoor knijpen de schoenen niet meer en heb je dus ook geen drukpunten aan je enkels, met andere woorden: draagcomfort van het hoogste niveau! Modellen in onze voorraad met MFS zijn: Vakuum Ultra (Dames/Heren), Matrei GTX (Dames), Meran GTX (Heren), Borneo 2 (Dames/Heren), Island MFS (Dames/Heren) en Apennin (Dames/Heren).


Comfort Fit


De comfort fit-leest heeft in tegenstelling tot de trekking-leest meer ruimte aan de voorkant van je voeten (meer plaats voor je tenen), maar heeft nog steeds een goede grip op je hielen. De zoolbasis is vooraan breder wat ook leidt tot extra ruimte voor je voeten. In de comfort fit modellen kan je twee types inlegzolen tegenkomen. Het ‘Comfort-fit® Korkfußbett’ is uit kurk vervaardigd, heeft een schokdemper geïntegreerd in de hiel, een beetje extra ondersteuning van de middenvoet en een Cambrelle bovenkant. Comfort fit modellen uit onze voorraad met deze inlegzool zijn: Matrei GTX (Dames), Meran GTX (Heren), Lugano (Heren), Asti (Heren) en Asti Mid GTX (Dames/Heren). De andere comfort fit inlegzool is wat eenvoudiger met Memory Foam technologie over de gehele zool en ook een Cambrelle bovenkant. Comfort fit modellen uit onze voorraad met deze inlegzool zijn: Philadelphia GTX (Dames/Heren) en Activo Sport (Dames/Heren).

Meer