Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 375

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant BERGHAUS

Berghaus

Het verhaal van Berghaus begint in 1966 wanneer Peter Lockey en Gordon Davison, twee (bergbe)klimmers uit Noordoost Engeland, een winkel starten uit frustratie over het gebrek aan goed buitensportmateriaal. Deze winkel, LD Mountain Centre, was dusdanig succesvol dat ze al snel hun eigen materiaal begonnen te ontwikkelen en verkopen op basis van de noden van lokale klimmers. De hoogkwalitatieve kledinglijn die ze toen ontwikkelden werd Berghaus gedoopt en betekende meteen de start van het merk.

Berghaus


Berghaus bracht in zijn jonge jaren verschillende innovaties in de (Europese) buitensportwereld zo waren zij één van de eersten die een rugzak met intern frame produceerden en waren ze het eerste Europese buitensportmerk dat in zee ging met Gore-Tex. Vandaag de dag hebben ze verschillende zelfontwikkelde technologieën en werken ze uiteraard nog steeds samen met externe partners zoals Gore-Tex. Dit alles om er mee voor te zorgen dat de gebruiker klaar is voor elk avontuur! Hier vind je meer over de technologieën die Berghaus gebruikt.


Niet alleen technologie, ook milieu


Net als vele andere buitensportmerken denkt Berghaus niet alleen aan de nodige technologieën om je de gewenste karakteristieken te geven, maar ook aan hoe we de natuur, de omgeving kunnen behouden waar we zo graag naartoe trekken. Dit kan onder andere door te zorgen voor meer milieuvriendelijke producten en productieprocessen. Hiertoe gebruiken ze enkel dons met het RDS label, zijn ze lid van Bluesign, werken ze met gerecycleerde stoffen en zo veel meer. Als je graag meer weet over wat Berghaus doet voor het milieu vind je dat hier.


Ethische handel


Naast het milieu, moeten we ook aan onze medemens denken. Berghaus zet zich in om materialen en producten op een verantwoorde wijze te kopen van fabrikanten die de mensenrechten respecteren. Zo kopen ze enkel producten in van fabrieken die geëvalueerd zijn en worden fabrieken regelmatig bezocht en gecontroleerd. De fabrieken moeten voldoen aan een uitgebreide versie van de ‘Ethical Trading Initiatives Base Code’ die onder andere kinderarbeid verbied. Meer over de ethische handel van Berghaus vind je hier.

Meer