Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 15 - € 255

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant ICEBREAKER

Icebreaker

Icebreaker werd in 1995 te Nieuw-Zeeland opgericht door de toen 24-jarige Jeremy Moon met als doel het maken van outdoorkledij die minder afhankelijk is van petrochemische vezels, voor een duurzamere toekomst voor ons en voor de planeet. Toen icebreaker startte, werden synthetische stoffen nog algemeen gebruikt en was het een opgave om mensen te overtuigen van de voordelen van merinowol. Tegenwoordig zijn de merinowollen T-shirts en het thermisch ondergoed niet meer weg te denken.

Icebreaker


Icebreaker focust voornamelijk op één ding: de beweging naar natuurlijke materialen. Intern wil dit voor icebreaker zeggen dat ze voortdurend innoveren en zoeken naar manieren om beter werk te leveren met natuurlijke materialen. Extern gaat het over het inspireren van klanten en stakeholders om hetzelfde te doen. Bovendien willen ze meer bewustheid genereren in de kledingindustrie, wat jammer genoeg één van de meest vervuilende industrieën is.


Minder plastiek en minder microvezels


Het probleem van de microplastics kent iedereen intussen al. Plastiek breekt niet volledig af in de natuur, maar breekt af tot heel kleine deeltjes wat zo tot vervuiling leidt. Icebreaker gaat deze vorm van vervuiling tegen door plastiek zo veel mogelijk te weren, tegen 2023 willen ze volledig plastiekvrije producten. Met andere woorden: vanaf 2023 wil icebreaker enkel nog kleding produceren uit 100% natuurlijke vezels want ook synthetische vezels leiden tot deze befaamde microplastics.


Ook natuurlijke materialen kunnen microvezels afgeven. De beste manier om afgifte van deze microvezels te voorkomen is door minder te wassen, tijdens het wassen worden er immers erg veel vezels afgescheiden. Met andere woorden, was je kleding pas als ze vuil is. Wol heeft hierin het grote voordeel dat het van nature antibacterieel is en dus veel minder snel zal ruiken als je erin gezweet hebt. Je kan je wollen T-shirt of thermisch ondergoed dus langer dragen zonder dat je het ruikt.


Dierenwelzijn


Icebreaker is lid van het ZQ programma van ‘The New Zealand Merino Company’. Dit programma verzekert dat er voldaan wordt aan strenge standaarden betreft sociale verantwoordelijkheid, beheer van het milieu en hoe er met het vee wordt omgegaan. Icebreaker kan er door de certificering van de merinoboeren via ZQ zeker van zijn dat de vezels aan de kwaliteitseisen voldoen en dat de boeren icebreaker’s ethische waarden delen. ZQ werkt samen met de Responsible Wool Standard (RWS) die onder andere controleert dat er geen mulesing van schapen plaatsvindt.

Meer