Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 0 - € 345

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant HANWAG

Hanwag

HANs WAGner is geboren in 1896 in Jetzendorf, Bavaria. In 1921 opende hij zijn eigen atelier in Vierkirchen – het Hanwag hoofdkwartier bevindt zich nog steeds hier. In dit atelier produceerde en herstelde hij schoenen. Een lokale handelaar ontdekte in 1922 de goede kwaliteit van Hans’ schoenen en besloot ze te verkopen. Door de jaren heen is dit kleine atelier verder uitgegroeid tot het hoge kwaliteitsschoenenmerk dat we nu allemaal kennen.

Hanwag


Hanwag heeft door de jaren heen net wat kennis en technologieën ontwikkeld. Gaande van de leest die gebruikt wordt tot het leder, de zolen en de algemene constructie van de schoen. Deze technologieën zijn veel te talrijk om hier allemaal te bespreken, dus slechts enkele zaken worden eruit gelicht.


Leest


Hanwag gebruikt een andere leest naargelang het gebruik waar de schoen voor bedoeld is. Dit heeft als gevolg dat het perfect mogelijk is dat je in model x een andere maat hebt dan in model y. Ze hebben zelfs een specifieke leest ontwikkeld voor mensen met een hallux valgus. In ons aanbod heeft de Alta Bunion deze speciale leest.


Leder


Ook over leder valt best wel veel te vertellen. Hanwag werkt enkel samen met partners die nauwkeurig geselecteerd zijn omwille van hun expertise en lange traditie van vakmanschap. Om betere milieustandaarden te kunnen hanteren situeert Hanwag’s volledige leder toeleveringsketen zich in Europa en werken ze enkel met leerlooierijen gecertificeerd door de Leather Working Group. De enige uitzondering hierop is het unieke yakleder waarvoor samengewerkt wordt met looierijen in Tibet. Dit yakleder is robuust, gaat lang mee en maakt elke schoen uniek dankzij zijn grove textuur en ongelijke oppervlak. Modellen met yakleder in ons aanbod zijn voor de heren: Palung LowTingri en Lhasa II en voor de dames: W Tingri Lady en W Lhasa II Lady.


Zolen


Een zool is niet zomaar een zool. Je kan het zelfs zien als het meest complexe onderdeel van het volledige proces om een schoen te maken. De buitenzool, demping, binnenzool en het voetbed moeten immers compatibel zijn en in harmony werken met de rest van de schoen. Bovendien wordt de functionaliteit gematcht aan het design en de eigenschappen van het bovenwerk van de schoen. Hanwag werkt voor zijn zolen al jaren samen met betrouwbare partners waaronder Vibram en Michelin.

Meer