BLACKYAK: designed by mountaineers since 1973

BLACKYAK werd in 1973 opgericht door Tae Sun Kang in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoen. Wat toen startte als één enkele winkel in het kledingdistrict van Seoen is intussen gegroeid tot een gespecialiseerd buitensportmerk dat niet enkel winkels in Azië heeft, maar ook een hoofdkwartier in München en verschillende Europese buitensportzaken die BLACKYAK producten verdelen.

Voor de ontwikkeling van zijn producten werkt BLACKYAK samen met verschillende productontwinkelaars, designers en atleten uit Europa. De eerste design fases tot en met het produceren van de prototypes vinden plaats onder samenwerking met en in de faciliteiten van het Zwitserse bedrijf DNS (Development Never Stops). Pas als alle details geoptimaliseerd zijn, elk verzoek van de atleten overwogen en elk nieuw materiaal uitbundig getest, wordt er overgegaan tot het produceren van de collectie. Deze productie wordt verzorgd door KTC (Knowledge, Technology and Craft), een fabriek in Zuid-China dat marktleider is in de productie van technisch hoogwaardige sportkledij en bovendien lid is van de Fair Labor Association.

Drie product groepen vernoemd naar drie jak rassen

De BLACKYAK collectie wordt onderverdeeld in drie lijnen, elke lijn is vernoemd naar het yak ras dat het beste bij deze collectie aansluit. Hieronder worden kort deze drie lijnen beschreven met ook enkele producten die ertoe behoren en die wij op voorraad hebben.

Pali

De Pali jak leeft in Tibet op hoogtes van ongeveer 5000 m. Op deze hoogte moet het ruige weersomstandigheden zoals sterke winden en extreme koude weerstaan. De Pali lijn bestaat uit kledij ontwikkeld voor zowel koude & droge als koude & natte omstandigheden, of in het kort: voor de meest extreme condities waaraan de bergen u kunnen onderwerpen.

kostroma Calvana2
Kostroma Jacket - Phantom
€ 469,95
W Calvana Hoody - Capri Breeze
€ 229,95

Sibu

De Sibu jak kan zich goed aanpassen aan weersveranderingen. Kleding in deze lijn is ontworpen om u te beschermen tegen zowel warme & natte als warme & koude alpine omstandigheden. Nieuwe materiaal ontwikkelingen en productietechnieken zorgen er voor dat u niet alleen droog gehouden wordt, maar dat er ook voldoende ventilatie aanwezig is. Op deze manier wordt het risico op dehydratatie en oververhitting vermeden.

Caracu Canchim
Caracu Jacket - Twist Of Lime
€ 299,95
Canchim Pant -Phantom
€ 179,95

Maiwa

De Maiwa jak leeft op heuvelachtige plateaus en hoogtes tot 3500 m; regen noch sneeuw, warm nog koud storen hem. De Maiwa lijn bestaat uit fleeces, mid-layers, broeken en shorten die gebruikt kunnen worden tijdens een hele range aan activiteiten en in verschillende omgevingen en seizoenen.

Tulim Betizu
Tulim Convertible Vest - Lime Punch
€ 249,95
W Betizu Hoody - Blue Coral
€ 179,95