Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 135 - € 225

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant ON

On

On werd in januari 2010 formeel opgericht in de Zwitserse alpen door voormalig professioneel atleet Olivier Bernhard en zijn vrienden David Allemann en Caspar Copetti. Het doel was, en is nog steeds, het gevoel van lopen te veranderen. Alles werd gebaseerd op één radicaal idee: zachte landingen gevolgd door explosieve starts. Of zoals ze het bij On noemen: 'lopen op wolken'. Een maand na deze formele oprichting wonnen de prototypes de 'ISPO BrandNew Award', één van de meest belangrijke prijzen voor innovatie in sport.

On


Het doel van On is om het gevoel van lopen te veranderen, om te zorgen voor zachte landingen en explosieve starts. Of in On’s woorden: om je te doen ‘lopen op wolken’. Om dit doel te bekomen, heeft On verschillende technologieën ontwikkeld waaronder CloudTec. Bovendien is milieubewustheid ook een belangrijk gegeven voor On dat geboren werd in de Zwitserse bergen tussen de gletsjers.


CloudTec


De gepatenteerde CloudTec® technologie is ontwikkeld om zachte landingen te leveren gevolgd door explosieve starts. Wanneer je de grond raakt met een On schoen, dempen de cloudelementen zowel verticale als horizontale krachten wat leidt tot een zachte landing. CloudTec® is het eerste systeem waarbij deze demping enkel tijdens de landingsfase gebeurt: zodra je de grond raakt, vergrendelen de cloudelementen stevig om een solide basis te vormen voor natuurlijke, krachtige aandrijving.


Milieubewustheid


On probeert op verschillende manieren zijn invloed op het milieu te beperken. Zo werken ze aan een CO2-budget dat teams die moeten reizen richtlijnen geeft om deze reizen te plannen met hun CO2-voetafdruk in gedachten. Daarnaast besteden ze veel aandacht aan de materialen die ze gebruiken in de producten, ze gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk gerecycleerd polyester en polyamide in plaats van nieuw. Ook het verpakken van producten heeft een invloed op het milieu. Voor de schoenen werkt On er aan om de dozen uit 100% gerecycleerd karton te maken.


Ethisch


Elke leverancier van On moet de gedragscode kennen en aanvaarden, anders gaat On er geen samenwerking mee aan. Deze gedragscode vind je hier. Voor On is een persoonlijke, nauwe samenwerking met de partners beter dan het blindelings uitvoeren van audits. Uiteraard is er een initiële beoordeling om te bepalen of de partner voldoet aan de nodige sociale en milieustandaarden. Daarna worden de productiesites meerdere keren per jaar bezocht om mogelijke uitdagingen en opportuniteiten persoonlijk te bespreken. Ze proberen het aantal audits te beperken aangezien vele merken deze tegenwoordig uitvoeren en ze dikwijls over hetzelfde gaan. Audits van andere merken worden dus aanvaard als deze over dezelfde standaarden gaan.

Meer