Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 120 - € 285

Prices drop

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant AKU

AKU

AKU is een Italiaans bedrijf dat werd opgericht door Galliano Bordin. Door de jaren heen is het gegroeid van een kleine werkplaats tot een groot bedrijf met meer dan dertig jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van hoge kwaliteit trekking en buitensport schoenen. Onderzoek naar nieuwe technologieën en het ontwerpen en fabriceren van de belangrijkste modellen gebeurt in Montebelluna, Italië, een regio gekend voor haar sportschoenen.

AKU


Bij AKU denken ze graag dat al wie hun producten koopt een bewuste gebruiker is van authentieke en functioneel ontworpen schoenen en niet eenvoudigweg een eindgebruiker van wat ‘spullen’. Iedereen kan bijdragen aan een betere toekomst voor zowel het milieu als de gemeenschap, ook bij AKU dragen ze hun steentje bij. Op industrieel vlak zoeken ze naar productiemethoden en materialen met een zo laag mogelijke impact en bieden ze maximale transparantie betreft de origine van het product. Om bij te dragen aan de toekomst van de gemeenschap ondersteunt AKU projecten die mensen en moeder natuur samenbrengen.


Transparantie


Meer dan 85% van de productie gebeurt in faciliteiten in Italië en Roemenië die eigendom zijn van het bedrijf. Op deze manier wordt de toeleveringsketen ingekort en dus de milieu-impact door transport van goederen beperkt. Bovendien is het mogelijk de geografische oorsprong van alle componenten van het product te traceren, zowel van ruwe materialen als van half-afgewerkte onderdelen.


Veiligheid


Er wordt onderzoek gevoerd naar het verminderen of compleet elimineren van chemicaliën die mogelijks schadelijk zijn voor mens en/of omgeving. Eén van de belangrijkste doelen die AKU zich momenteel stelt met betrekking tot de veiligheid van ruwe materialen is om ‘DANI – sustainable leather’ te gebruiken. Dit is leder verkregen door een gecertificeerd proces waarbij chroomvrij gelooid wordt.


Hergebruik


In de designfase focust AKU onder andere op het gebruiken van gerecycleerde materialen als componenten voor nieuwe producten. In enkele categorieën van de collectie is dat intussen al een goede gevestigde praktijk zonder in te boeten aan de kwaliteit en functionaliteit van de producten.


Technologieën


Om een goede, kwaliteitsvolle schoen te maken is een combinatie nodig van de traditionele vakkennis en de moderne technologieën. Het is een gesofisticeerde productiecyclus met geautomatiseerde processen in combinatie met handwerk. AKU werkt met verschillende technologieën waaronder het welbekende GORE-TEX membraan. Wie geïnteresseerd is welke technologieën je allemaal in een AKU schoen kan vinden, vindt deze hier.

Meer