Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Prijs

€ 60 - € 1155

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant HILLEBERG

Hilleberg

‘Hilleberg AB’ werd in 1971 opgericht door Bo Hilleberg, een professionele boswachter die oorspronkelijk voornamelijk focuste op het maken van uitrusting voor bosbouw en slechts beperkt op tenten. Na zijn huwelijk met Renate, die de door Bo ontworpen tenten kon naaien, werd de focus verlegt naar tenten wat leidde tot ‘Hilleberg the Tentmaker’: een top tentenmerk waar familie en business nog steeds sterk verweven zijn.

Hilleberg


Bo had een oneindig grote frustratie met tenten waarvan je eerst de binnentent moest opzetten om er daarna een los buitenzeil over te spannen dat zich gedraagt als een vlieger in de wind. Zijn idee was om een tent te ontwerpen waarvan de buiten en binnentent tegelijkertijd opgezet kunnen worden. Na zijn huwelijk met Renate nam Renate het naaien voor haar rekening terwijl Bo zorgde voor de designs en de marketing.


Verantwoord werken


‘Sustainability’ (duurzaamheid) is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Bij Hilleberg denken ze eerder in termen van ‘verantwoordelijkheid’. Hiertoe volgen ze hun eigen ‘verantwoordelijkheidscode’:
1) Ze zijn verantwoordelijk voor het maken van tenten met de hoogste kwaliteit die zonder compromis doen wat ze moeten doen.
2) Ze zijn net zo goed verantwoordelijk voor het gebruiken van materialen en handelingen in het productieproces die een zo min mogelijke negatieve impact hebben op de wereld rond ons.
3) Ze zijn verantwoordelijk om voortdurend de balans tussen 1 en 2 te evalueren en om altijd te zoeken naar zowel een ‘betere tent’ als een lagere negatieve impact.


Hiertoe streeft Hilleberg ernaar om de meest functionele en toch eenvoudig te gebruiken producten te maken als ze kunnen: de tenten worden zo gemaakt dat ze lang meegaan en dat ze doen waar ze voor ontworpen zijn. Bovendien streeft Hilleberg er ook naar om de tenten te kunnen herstellen indien nodig. Ze kiezen materialen die zonder compromis voldoen aan Hilleberg’s standaarden, maar wiens productie zo min mogelijk schadelijke invloeden hebben. Ze koesteren hun lange termijn relaties, gebouwd op integriteit, met hun leveranciers, verkopers en klanten. En tot slot zorgt Hilleberg er voor dat iedereen die voor hen werkt propere en veilige werkomstandigheden heeft en eerlijk en met respect behandeld wordt.


Tips and tricks


Wie graag wat tips leest over hoe een tent opzetten of je rugzak pakken voor een trektocht vind die hier. Je vindt er ook waarom er zo veel verschillende modellen zijn, waarom ‘licht gewicht’ niet altijd goed is en zo veel meer. Dit alles is geschreven door Bo Hilleberg zelf.

Meer