Filteren op

Categorie

Merken

Reset this group

Maat

Prijs

€ 15 - € 855

Categorieën

Overzicht van producten van fabrikant LA SPORTIVA

La Sportiva

La Sportiva werd opgericht in 1928 door Narciso Delladio die klompen en lederen schoenen maakte voor de boeren en houthakkers in de Fasse en Fiemme valleien (Dolomieten, Italië). Na de oorlog was de vraag naar zijn schoenen dusdanig groot dat hij extra werknemers moest inhuren: de goede naam van ‘Calzoleria Sportiva’ had de grenzen van de vallei overgestoken. Tegenwoordig produceert La Sportiva schoenen voor allerlei outdoor activiteiten, gaande van klimschoenen tot trailrun schoenen tot ‘summit boots’ voor expedities in bijvoorbeeld de Himalaya. Bovendien produceren ze nu ook technische kledij voor lopers, klimmers en alpinisten.

La Sportiva


La Sportiva is al meer dan 90 jaar actief vanuit de ecologisch fascinerende regio van Val di Fiemme, een vallei aan de voet van de Dolomieten. Deze locatie bevordert natuurlijk sterk het verantwoordelijkheidsgevoel tegenover zowel sociale kwesties als milieukwesties. Deze kwesties zetten La Sportiva ertoe aan om gebruik te maken van technologieën en productiemethodes die een lage impact hebben op het milieu. La Sportiva zoekt dus altijd naar nieuwe technologieën, methodes en materialen die het mogelijk maken om haar producten en de manier waarop we de bergen ‘beleven’ te vernieuwen en te verbeteren.


Bluesign, EOCA en recycleren


La Sportiva is officieel lid geworden van Bluesign toen ze in 2012 begon met het produceren en verkopen van technische kleding. In de winter van 2014/15 heeft ze haar eerste volledig Bluesign gecertificeerde product op de markt gebracht en sindsdien zijn er natuurlijk nog vele gevolgd.


In 2013 werd La Sportiva lid van EOCA (European Outdoor Conservation Association), een non-profitorganisatie die initiatieven gericht op behoud van het milieu ondersteunt. De visie van de bedrijven lid van EOCA is dat de leiders van de outdoor-merkindustrie op een tastbare manier bezig moeten zijn met het behoud van de natuur, de wildernis en het gehele ecosysteem voor toekomstige generaties. La Sportiva doet dit door onder andere in haar productiesite in Ziano di Fiemme (Trento) op water gebaseerde adhesieven te gebruiken voor de schoenproductie.


Rubber is een erg complex materiaal en daardoor moeilijk te recycleren, zelfs in deze moderne, technologische tijden. Desondanks is La Sportiva op zoek gegaan naar manieren om afval uit het productieproces te recycleren. Een resultaat van deze zoektocht is de samenwerking met Prisms SRL Monteprandone (Ascoli Piceno), een bedrijf gespecialiseerd in het verpulveren van rubber afkomstig van technisch afval zodat het in een ander productieproces gebruikt kan worden. Dit verpulverd rubber kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden in de ‘vloerindustrie’ voor productie van impact absorberende tegels (deze zie je veel in speeltuinen).


Technologie


Over haar meer dan 90 jarig bestaan heeft La Sportiva al heel wat ervaring opgedaan en materialen/technologieën ontwikkeld zoals bijvoorbeeld FriXion. De FriXion reeks bestaat uit 5 verschillende rubber samenstellingen elk met hun eigen doel. Zo is er bijvoorbeeld een ‘extra kleverige’ samenstelling ideaal voor klimschoenen. Wie meer over deze FriXion reeks wilt weten, vindt dat hier en de algemene pagina over de verschillende technologieën van La Sportiva vind je hier.

Meer